Är detta Sveriges lyxigaste kolonistuga?

Sveriges kanske lyxigaste kolonistuga är nu till salu. Perfekt för den lilla familjen eller ett ställe man kan bjuda in gäster till – men det finns ett krav.
”En bekväm och mysig tillflyktsort för avkoppling och rekreation”, uppger mäklaren Nader Ardakani vid Erik Olsson mäklarbyrå. 

Tänk dig att samla vänner och gäster för en trevlig meet-up i denna exklusiva kolonistuga. Här kan man skapa nya minnen i den natursköna miljön.
”Sommaridyll med underbar trädgård som lämpar sig för både lek och odling”, skriver mäklaren. 

Det finns dock en hake – här får du endast övernatta. Du kan alltså inte använda använda stugan som ett permanentboende.
”Det är inte tillåtet att vara folkbokföra sig på arrendestället”, uppger mäklaren. 

Det finns gott om ljusinsläpp i stugan. Foto: Erik Olssons mäklarbyrå

Kolonistugan finns belägen vid Lärjeheds fritidsområde i Göteborg, som är ett lugnt och tyst område. I området finns det 146 stugor och det är arrenderat genom föreningen Göteborgs koloniträdgårdar som har ett avtal med kommunen. 

Det finns två mysiga sovrum i stugan som byggdes 1945. Känslan av lyx osar i luften och allting är i fräscht skick då den nyligen renoverades mellan åren 2021-2022. Det är sällan man får skåda sådana här fina och moderna kolonistugor.

Den fina stugan har endast två rum fördelat på 43 kvadratmeter, men de kvadratsmarta ytorna gör att det verkar större än vad det är. Stugan beskrivs som ”välutrustad” och har i stort sett allt man behöver.
”Perfekt för en mindre familj eller för att kunna bjuda in gäster”, skriver mäklaren. 

En fin öppen spis finns.
Den smarta planlösningen gör så att stugan verkar större än den är.

Utanför huset finns en mysig altan och utöver det finns det även en värmande bastu. Mellan månaderna april-oktober är det sommarvatten som gäller.  Kolonistugan står på en 450 kvadratmeter stor tomt och är optimal för den  odlingsintresserade. Intill tomten finns en parkering. 

Budgivningen startar vid 790 000 kronor och en arrendeavgift på 13 500 kronor per år tillkommer vid köp av stugan. Ytterligare en inflyttningsavgift på 3 500 kronor till föreningen tillkommer också. Läs mer om den fina kolonistugan här. 

Sovrum med två sängar.
Köket.
Vedspisen i köket.
Badrummet.
I området finns det 146 stugor.Läs mer:

MEST LÄSTA

Senaste nytt