Bli granne med kungen i sagolika huset från 1910 

Ute på Drottningholm ligger en sagolik fastighet med bostadshus, stall, gästhus med orangeri och trädgårdsmästarhus. Här bor du i princip granne med Sveriges konung. Den vita bostaden med tegeltak är uppförd år 1910 och har ett välbevarat inre. Eldstäder, stengolv och vackra detaljer i trä.

En kort promenad från Drottningholms slott ligger denna tjusiga fastighet. På den välskötta tomten ligger ett bostadshus från år 1910. Vitputsad fasad, mansardtak i tegel och charmiga fönster med röd spröjs. Ett lite lantligt och mycket vackert hus som nästan liknar något taget från en illustration. Här bor man sannerligen trivsamt omgiven av en rogivande natur. 

Det är Sotheby’s International Realty som ansvarar för försäljningen av huset. Fastigheten är placerad på Lovön, en ö tillhörande Ekerö kommun. Bostadshuset är ett tvåplanshus om 180 kvadratmeter och på fastigheten finns hela tio stycken rum och kök. En del av byggnaden var det tidigare trädgårdsmästarhuset. 

Foton: Sotheby’s International Realty

“Äldre charmigt trähus bestående av större lägenhet med fyra rum och kök, en mindre lägenhet eller gästrum med badrum och bastu samt en verkstadsdel emellan. Förråd på baksidan av trädgårdsmästarbostaden”, skriver mäklaren Henrik Flinta

På bilderna inifrån huset syns ett välbevarat hem med otroliga detaljer. I allrummet finns ett rött stengolv och väggar samt golv är prydda i trä, med utskurna detaljer. Här inne står dessutom en platsbyggd bokhylla som smälter in med resten av rummet. 

Även köket går i trä. Där har man dessutom bevarat den gamla vedspisen, som står intill en modern svart spis med ugn. I rummet intill står en öppen spis i rött tegel, matchande golvet. Det är dock inte den enda eldstaden i byggnaden. 

Tomten är om totalt 5000 kvadratmeter. Utöver bostadshuset finns ytterligare ett litet hus med glasveranda och orangeri, Drottningsholms tidigare trädgårdsmästarhus samt ett stall med sadelkammare och fyra boxar. Huset med glasveranda beskrivs som ett gästhus och har en boarea om 60 kvadratmeter. 

“Två stora sällskapsrum med ekgolv, målade väggar och tak. Spröjsade fönster och pardörrar. Rum med en stor vedspis samt ett rum med en platsbyggd bardisk i trä. Huset har ett mindre badrum med dusch, wc och handfat”, skriver mäklaren om gästhuset.   

Utöver mäklarens notering om att huset står på en så kallad arrendetomt, finns det ingen vidare beskrivning om vad hyran för detta ligger på. Det ska dock gå att ta del av i protokollet för huset. Utgångspriset ligger just nu på 21,5 miljoner kronor, eller bud.
Läs mer här.

MEST LÄSTA

Senaste nytt