De bakar 45 000 bullar till Kanelbullens dag

På fredag är det Kanelbullens dag och redan nu börjar bagerierna runt om i landet förbereda sig. En av dem är Bröd&Salt som förväntas sälja upp till 45 000 bullar.
– Det är roligt med temadagar! Det är extra glatt i butikerna och försäljningen får sig såklart ett uppsving, säger Bröd&Salts PR- och marknadschef Annelie Vest.

Kanelbullens dag firar 25 år i år och instiftades av Hembakningsrådet 1999 för att uppmärksamma och främja glädjen med att baka hemma. Den infaller den 4:e oktober varje år och grundades också för att lyfta fram Skandinaviens ikoniska bakverk. Sedan dess har dagen blivit allt mer populär och enligt Kungsörnen köper svenskarna omkring 7 miljoner kanelbullar på Kanelbullens dag. En stor mängd kanel går också åt, här hittar du den bästa.

En tradition som är älskad av många sätter nu också stor press på de svenska bagerierna som vill dela gemenskapen av den kända bullen. Ett av de bagerierna är Bröd&Salt som redan nu är i full gång med sina förberedelser.
– Bageriet förbereder sin logistik flera dagar innan, de ska hinna baka 40.000 bullar den dagen och därefter packa till både våra egna butiker och externa kunder. Det är helt galet i bageriet det dygnet, säger Annelie Vest.

Så här gör Camilla Hamid sina kanelbullar.

Bröd & Salt är bland annat kända för sina olika varianter av bullar och de har haft samma recept sedan de startade 2011. De har sitt huvudbageri i Västberga och det är där alla bullar bakas för att sedan skickas ut till sina butiker runt om i Stockholm. Det är även där bagarna kommer baka mellan 40-45 tusen kanelbullar till slutet av veckan.

Annelie Vest menar att även om hon inte kan dela med sig helt av deras recept på deras ikoniska bullar, så ger hon ett tips på hur du kan göra din kanelbulle ännu godare inför fredag.
– Vi kör vårt eget recept år efter år. Det ändras inte, säger hon och fortsätter:
– Snåla dock inte med smöret och kanel.
LÄS MER: