Drastisk sänkning av priset – nu kan skärgårdsvillan bli din 

Den byggdes för 12 år sedan som en klassisk Kaptensvilla för att smälta in i Långedrags atmosfär. Nu kan huset intill vattnet bli ditt för reapriset 24,5 miljoner kronor – en sänkning med 5,5 miljoner. 
“Exteriören är stiltrogen skärgårdssamhället och den som inte vet att byggåret är 2011 låter sig garanterat luras” skriver mäklaren Janne Andersson Melinder på Bjurfors. 

Långedrag är en av Europas mest citynära skärgårdsmiljöer – inom tio minuter kan du parkera bilen vid Avenyn. Samtidigt finns atmosfären vid Göteborgs Kungliga segelsällskap, Långedrags Värdshus med Havsbaren och Seglarkrogen några minuters promenad bort. 
Och ett hus som står mitt i den här skärgårdsidyllen är nu till salu med en rabatt på 5,5 miljoner.

“Alldeles ovanför kajen i Långedrags gamla lotshamn reser sig den höga och vackra skärgårdsvillan. Huset på 232 kvadratmeter ligger högt över den smala gatan och en junikväll är atmosfären svårslagen med doften av hav och syrén blandat med ljudet av vågskvalp” skriver mäklaren Janne Andersson Melinder på Bjurfors.
“Exteriören är stiltrogen skärgårdssamhället och den som inte vet att byggåret är 2011 låter sig garanterat luras” 

Matrummet i villan – ljust och stilrent.

En klassisk farstubro ligger under tak ytterdörren har dubbla spegeldörrar med glas. I entréhallen finns ekplankgolv under rejäl takhöjd. Två stiltrogna, spröjsade fönsterpartier släpper in massor av dagsljus och öppnar utsikten över hamnen.

“Det vackra ekgolvet tar av till höger och sträcker ut i de stora sällskapsytorna. De fria ytorna har drag av sekelskiftessalong kombinerad med tidsperiodens klassiska punschveranda” meddelar mäklaren. 
“Villans höga läge har en spektakulär utsikt över den gamla lotshamnen. Vissa dagar ligger vattnet nästan spegelblankt i hamnbassängen där masterna stilla vajar i kvällsbrisen”. 

Huset har fem sovrum, två badrum, övre allrum med burspråk. Och köket är hemmets största rum och mittpunkt. 
“Köket är centrerat runt en stor köksö med barhäng. På skivan i blankslipad bohusgranit finns plats för måndagsmorgonens espressokoppar och grillkvällens tillbehör. Förvaringen, och vitvarorna från Gaggenau, är integrerade med inslag av rostfritt. Här finns bland annat extrabred kyl och frys samt dubbla diskmaskiner. Kortsidans arbetsytor, också i bohusgranit, har fått en låg profil med endast underskåp” förklarar Janne Andersson Melinder.

Via en öppen glasdörr går köksytornaihop med den stora träterrassen som fortsätter runt villans hörn. Fler terrassytor och en balkong gör att man insupa den unika skärgårdsatmosfären hela dagen. 

Och om du vill njuta mer av utsikten kan du krypa upp i stora mastersovrummet med en romantisk atmosfär med svagt sluttande takvinklar och flera lågt placerade vindsfönster. 
“Rummet har mjuk hotellmatta och stora glaspartier ut till en balkong med havs- och hamnutsikt. Med dörren på glänt somnar du till vågornas kluckande mot kajen” skriver Janne Andersson Melinder.

Ska vi avsluta med lite ekonomi? Villan var tidigare till salu för 30 miljoner kr, men marknaden just nu är trög så säljaren har prutat ner priset med 5,5 miljoner. Elförbrukningen beräknas vara 29 400 kWh per år. Vill man ladda elbil blir det ytterligare 4000 kWh. Den totala driftskostnaden landar på ca 45 000 kr per år.

Se annonsen här 

Matsalen med öppen spis.
Köket husets mittpunkt. Här finns plats för hela familjen.
Utgång till stor veranda.
Suveränt läge vid Långedrags lotshamn.
Havsutsikt.
Stor veranda.
Avkopplande utemiljö.
Ett av fem sovrum.
Badrum.
Lotshamnen i Långedrag.
Allrum på övervåningen.
Snedtak och otrolig utsikt.
Mastersovrummet.
Mastersovrummet med balkong.
Utsikt från sovrummet.
Sovrum.
Gästhus.

MEST LÄSTA

Senaste nytt