Efter jordskredet: Nu inviger kungen nya E6

Nu återinvigs E6:an vid Stenungsundsmotet efter det kraftiga jordskredet i september. Invigningen kommer ske genom en ceremoni där bland andra kungen och infrastruktur ministern kommer att närvara. Under ceremonin kommer kungen att få ta ett premiäråk på den nygamla vägen.

Det var natten den 23 september som en stor del av marken rasade på E6:an i höjd med Stenungsund i Bohuslän. Jordskredet orsakade att flera fordon körde över kanten på den raserade vägen och tre personer skadades lindrigt. Sedan jordskredet så har, den annars högt trafikerade sträckan, varit stängd för trafik. Till en början var prognosen att det skulle ta över ett år att återställa vägen. Nu nio månader senare har vägen reparerats klart, rapporterar SVT.

Vid klockan 13:00 på onsdagen inleds en invigningsceremoni, som kommer vara stängd för allmänheten, där kungen, infrastrukturminister Andreas Carlson (KD) och Trafikverkets generaldirektör Roberto Maiorana kommer att närvara. Vägen öppnar för trafik först under fredagsmorgonen den 5 juli, men enligt invigningsceremonins program så kommer Carl XVI Gustaf få äran att ta en första biltur på vägen redan under onsdagen.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt