Efter konkursen – nu säljs kända skidorterna

Två kända svenska skidanläggningar är till salu efter en stor konkurs. Konkursförvaltaren för riskkapitalbolaget Visionalis söker nya ägare till skidanläggningarna Riksgränsen och Björkliden.
– Det är ganska många intressenter som redan anmält sig, det är ju välkända anläggningar med en lång historia, säger Hans Andersson.

Riskkapitalbolaget Visionalis som äger Björkliden Fjällby och Lapland Resorts samt Hotell Kungsträdgården i Stockholm gick i konkurs i september förra året. Nu när skidsäsongen är slut söker konkursförvaltaren nya ägare till kända skidanläggningarna Riksgränsen och Björkliden.
– Jag räknar med att ha en ny ägare på plats i oktober så att den kan vidta sina åtgärder och påverka nästa säsong, säger Visionalis konkursförvaltare Hans Andersson till Dagens Industri

Skidanläggningarna är kända för sina långa säsonger, Riksgränsen hade i år öppet till slutet av maj. Intresset uppges vara stort för anläggningarna och sista dagen för  för intresseanmälan är 12 juni. Spekulanter både från Sverige och andra länder har redan anmält intresse. Vad priset kan tänkas landa på är än så länge hemligt. 
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt