Erbjuden 300 miljoner – vägrar sälja sitt hem 

Den attraktiva tomten i Sydney, Australien, är värd ca 300 miljoner kronor. Men familjen i huset vägrar sälja, trots att de nu är omringade av nybyggda villor. 
”Medlemmarna i familjen Zammit är extremt privata och de har inte ens velat diskutera alla erbjudanden som de fått” säger en fastighetsmäklare. 

Det är en majestätisk villa i Windsor-slottstil med en två hektar stor tomt. En 200 meter lång uppfart skär genom den stora, välskötta gräsmattan fram till ytterdörren. 
Här i Quakers Hill, västra Sydney, har familjen Zammit bott i många år, när området bara var ett jordbrukslandskap och deras hus stod ensamt. Men de senaste fem åren har allt förändrats.

Alla markägare har sålt sina plättar till rika byggbolag och flyttat. Sedan 2018 har hundratals tätt sammanfogade villor smällts upp. Ju fler hus som kunnat byggas på den dyra marken, desto större vinst. Den genomsnittliga tomten är 300 kvadratmeter stor och kostar ca 5,6 miljoner kronor styck.

Omringade av nybyggda villor. Men familjen vägrar ändå sälja sitt hem.

Men en markplätt står fortfarande orörd: familjen Zammits. De vägrar nämligen hårdnackat att sälja sitt hem till byggbolagen. 
Familjen sitter på 20 000 kvadratmeter tomt och byggbolagen har knackat på dörren åtskilliga gånger för att komma med allt högre bud. Men icke. Familjen vägrar ens förhandla.

”Medlemmarna i familjen Zammit är extremt privata och de har inte ens velat diskutera alla erbjudanden som de fått” säger en fastighetsmäklare. 
Daily Mail Australia har pratat med Diane Zammit, 50, som erkänner att familjens omgivning är totalt förändrad:
– Vi flyttade hit för 16 år sedan och då var det bara jordbruksmark med några få hus i rött tegel. Varje hem var unikt och det fanns så mycket utrymme att röra sig på. Men nu har vi blivit instängda bland alla nya villor. 

Familjen Zammits tomt kan bli avstyckad i 46-56 mindre tomter och generera en intäkt på 400 miljoner kronor. En byggherre som Daily Mail pratat med säger att Zammits redan har tackat nej till ett bud på 300 miljoner kronor. 
”Många familjer i det här området var väldigt envisa och det gäller också familjen Zammit. Men de sitter nog och hoppas på ett ännu högre bud” gissar byggutvecklaren Ella Cas. 

Den ensamma tomten mitt i villaområdet. Familjens mark är värd 300 miljoner kronor, men de vägrar sälja.
Här har familjen bott i 16 år.
Stor förändring på fem år. Till vänster familjens hus 2017 – och till höger 2023.

MEST LÄSTA

Senaste nytt