Familjen vägrar att sälja – trots att de får 300 miljoner

Familjen Zammit har bott i sitt hus innan det ens blev ett villaområde och marken endast bestod av ett jordbrukslandskap. Nu är området fullt av generiska och moderna villor vilket får deras enorma Windsor-villa att sticka ut. Men familjen vägrar att sälja deras mark till byggbolagen, trots enorma bud på flera hundra miljoner kronor.

Mitt i ett bostadsområde i Quakers Hill, Australien, står en tomt som minst sagt utmärker sig från alla andra. Bland alla identiska villor med svart tak finns nämligen en enorm fastighet, med en majestätisk villa i Windsor-slottstil. På tomten finns en 200 meter lång uppfart. Ovanifrån ser det ut som en grön fläck i ett hav av svarta hustak. 

Quakers Hill ligger i västra Sydney. En gång i tiden var området ett enda stort jordbrukslandskap där den idag säregna tomten stod ensam. Men med åren har det förändrats. Många av markägarna i jordbrukslandskapet flyttade och sålde sin mark till rika byggbolag. Alla utom de boende i Windsor-villan. 

Foton: Skärmdumpar från Youtube-klipp

Familjen som bor i Windsor-villan heter Zammit. De har alltså bott på tomten sedan den tid då området var ett jordbrukslandskap. År 2018 smällde man upp hundratals identiska villor i området, men familjen vägrade att följa trenden. Trots fina erbjudanden från byggbolagen.

Familjen Zammits tomt ligger på omkring 20 000 kvadratmeter. Enligt beräkningar från den australiska fastighetsmäklaren Ellas Cas, skulle ytan kunna bli avstyckad i cirka 46-56 mindre tomter och därmed generera en intäkt på över totalt 445 000 000 kronor. 

En byggherre ska dessutom ha avslöjat för Daily Mail att familjen Zammit redan avvisat ett bud på 300 miljoner kronor. Faktum är att de till och med vägrar att förhandla över huvud taget. Familjen Zammit är annars mycket privata och delar gärna inte med sig av diskussionerna kring försäljningen av deras mark. 

Daily Mail har dock tidigare varit i kontakt med hustrun i familjen, Diane Zammit, som då berättade att familjens omgivning hade förändrats fullständigt.

– Vi flyttade hit för 16 år sedan och då var det bara jordbruksmark med några få hus i rött tegel. Varje hem var unikt och det fanns så mycket utrymme att röra sig på. Men nu har vi blivit instängda bland alla nya villor, sa då Diane Zammit till Daily Mail.

Läs mer:

MEST LÄSTA

Senaste nytt