Hans Wahlgren död – blev 86 år: ”Alla fanns vid din sida”

Hans Wahlgren har gått bort, 86 år gammal. Han var en av Sveriges mest kända skådespelare och pappa till bland annat Pernilla och Niclas Wahlgren.
“Så kom dagen när den absolut bästa av oss somnade in,” skriver barnbarnet Bianca Ingrosso på Instagram. 

Hans Wahlgren somnade in natten till fredagen, bekräftar dottern Pernilla Wahlgren och barnbarnet Bianca Wahlgren på Instagram
”Älskade lilla Pappa. I natt somnade du in för gott efter en tids sjukdom. Du har varit så så stark! Det gör så fruktansvärt ont just nu, och sorgen är ofantligt – men när du tog ditt sista andetag så var det det lugnaste och vackraste vi har varit med om. Vi var hos dig hela tiden tills ditt sista andetag,” skriver Pernilla Wahlgren. 

Hans Wahlgren gjorde debut med filmen “Indianer och blekansikten” 1945, men det stora genombrottet kom med filmen “Raggare” 1959. Han har också medverkat i en rad föreställningar på Dramaten, Oscarsteatern, Folkan och Göta Lejon.  På senare år har han varit röstskådespelare i bland annat “Kalle och Chokladfabriken” och den tecknade filmen “Landet för länge sedan”. Han har också synts i den populära realityserien “Wahlgrens värld”. 

Barnbarnet Bianca Ingrosso skriver om sorgen på Instagram.
“Världens absolut snällaste morfar. Din godhet lyser genom dina ögon. Den tryggaste platsen på jorden, den var vid din sida. Så genomgod, närvarande, lekfull, varm och alltid glad. Den stoltaste morfar man kunde tänka sig. ” skriver hon. 

Familjen var vid Hans Wahlgrens sida när han somnade in. 
“Och så kom även denna dagen. När den absolut bästa av oss somnade in. Med din dotter uppkrypandes bredvid dig i sängen trygg i din famn och din son sjungandes godnattvisan du nattat oss alla till genom åren. Alla vid din sida. Där kunde även du nu slumra in i ro,” skriver Bianca Ingrosso på Instagram. 

Hans Wahlgren var gift med skådespelaren Christina Schollin, 85. 
– Vi var 19 år när vi träffades och bestämde oss på en gång för att vi skulle leva resten av våra liv tillsammans, sa Christina Schollin till Aftonbladet när de firade 61 år tillsammans. 

Paret träffades under inspelningen av filmen Raggare och gifte sig 1962.
– Det har gett oss fyra underbara barn och nio barnbarn. Sedan har vi bott kvar i det stora röda huset som Benjamin sjunger om. Det känns helt fantastiskt att vi har kunnat göra det, sa Christina Schollin. 

Paret fick fyra barn tillsammans, Pernilla, Niclas, Linus och Peter. Totalt har de nio barnbarn tillsammans, Oliver, Bianca, Benjamin, Theo Colin, Linn, Tim, Kit och Hugo.  
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt