Husbåten för dig som lätt blir sjösjuk

Nu finns lösningen för den sjösjuke som drömmer om att bo på en båt. Inne i dalaskogen står nämligen en strandad husbåt som idag agerar fritidsboende. Här finns kök, sovutrymme och ett trevligt trädäck. Ett unikt och charmigt boende med klassiska båtdetaljer.

Att bosätta sig till havs har blivit allt mer populärt. Vissa satsar på lyxiga och moderna husbåtar medan andra nöjer sig med något simplare båtar. Det är en frihet i sig att alltid ha tillgång till vattnet och dess brisar. 

Men blir man illamående och sjösjuk så kan det sätta käppar i hjulen för båtdrömmarna. Lyckligtvis finns det då en ganska smart lösning på problemet. Åtminstone om du kan tänka dig att byta ut havsutsikten till en grönskande skog. Nu säljs nämligen en båt som alltid står på land!

Foton: HusmanHagberg

Båten säljs som ett fritidshus i Dådran i Dalarna. Den vackra träbåten står omgiven av en trivsam dalaskog. Här finns sovutrymme, kök och sällskapsytor. Precis intill ingången finns ett trevligt trädäck. 

“Tomten som är omgiven av vacker natur erbjuder enastående möjligheter för er att förverkliga era drömmar. Detta är inte bara en fristad från vardagens stress utan erbjuder även en mängd möjligheter för äventyr och rekreation”, skriver mäklaren Alice Gren från HusmanHagberg

På bilderna syns en charmig båt med härliga färger. I entrén är väggarna målade i grönt och taket i blått. Längst med väggarna står sittdynor som även ser ut att agera förvaring. De många fönstren som är placerade åt tre olika väderstreck ger dessutom ett gemytligt ljus. Här och var finns fina äldre detaljer såsom roder och klassiska cirkulära båtfönster. 

“Oavsett om ni är passionerade fiskare, vattensportentusiaster eller bara älskar att vara nära naturen, kommer ni att finna allt ni behöver här. Kura ihop med en bok i hängmattan, ät en god middag på det generösa trädäcket eller ta en promenad genom Dårans historia”, skriver mäklaren. 

Dådran ligger ungefär 25 kilometer från Rättvik. Tidigare var orten ett järnbruk och sitter på en hel del historia. Det sägs att den första nybyggaren i Dådran kom från Finland, för övrigt bodde det mest arbetare än bönder här. År 1804 började man att anlägga bruket, tre år efter bokfördes ortens första fasta invånare. Bruket lades dock ner helt och hållet år 1915. 

Fastighetens tomt är 830 kvadratmeter stor. På den växer det bland annat björkar och buskage. En charmig liten oas med ett minst sagt unikt boende. Just nu ligger utgångspriset på 325 000 kronor.
Läs mer här.

MEST LÄSTA

Senaste nytt