IKEA öppnar i Mall of Scandinavia

IKEA expanderar I Stockholm och öppnar en ny butik i Sveriges största köpcentrum, Westfield Mall of Scandinavia. Genom fortsatta investeringar och nya butiksformat vill IKEA komma närmare Stockholmarna.
­–Det är en resa vi nu gör i Stockholm med att utforska nya format för att möta nya och befintliga kunder, säger Emily Birkin, landschef för IKEA Sverige, i ett pressmeddelande.

Mycket har förändrats sedan IKEA öppnade varuhuset i Kungens kurva 1965. Under åren har varuhusen experimenterat med flera nya butiksformat. Sommaren 2022 öppnades den 8000 kvadratmeter stora butiken IKEA City i Gallerian i centrala Stockholm. Nu tar IKEA ett nytt steg för att expandera i Stockholmsområdet och öppnar en ny butik, i Westfield Mall of Scandinavia. 
– Vi vet att kunder idag vill möta oss på fler och nya sätt. Det är en resa vi nu gör i Stockholm med att utforska nya format för att möta nya och befintliga kunder, säger Emily Birkin, landschef för IKEA Sverige. 

Butiken kommer bli 2500 kvadratmeter stor och kommer att erbjuda mycket av det som finns i ett traditionellt IKEA varuhus, men i en något mindre skala anpassat till en galleria. Butiken i Westfield mall of Scandinavia beräknas öppna i början av 2025. 
– Vi ser en stor potential i Stockholm och med denna investering en möjlighet att komma närmare fler av stockholmarna Genom att bygga en långsiktig relation, nära stockholmarnas vardag kan vi bli en ännu större del av samhället och människors liv hemma, säger Emily Birkin.
LÄS MER: