Jättehus säljs ut till vrakpris

Gymnastiksal, undervisningssal och sällskapsrum. Det gamla församlingshemmet i närheten av Göta Kanal har stora och välbevarade rum med högt i tak. Här finns det sannerligen en hel del historia i väggarna. Men nu är huset redo för nya utmaningar.

På en grusplan intill den lilla socknens “Bäcks” kyrka , ligger ett rödmålat avlångt hus omgivet av grönska. Det är socknens tidigare församlingshem. Här har människor samlats och umgåtts. Kanske ett och annat barn sprungit sig trött på grusplanen eller klättrat i träden intill, medan föräldrarna suttit ute och fikat. Vad som än har skett här så är det idag historia som huset bär med sig i väggarna. 

Bäcks församlingshem ligger i Töreboda, tillhörande Västergötland. Lustigt nog är detta inte det enda församlingshemmet som ligger ute till försäljning just nu. Hemnytt skrev tidigare om det blåvita församlingshemmet i Småland, och utöver det finns det även ett i Berghem och ett i Österbybruk.  

Foton: Svensk Fastighetsförmedling

Fastigheten i Töreboda säljs via Svensk Fastighetsförmedling. Byggnaden har en boarea om 256 kvadratmeter och totalt fem stycken rum. Det räknas som en 1.5-plansvilla med källare. Det står dock inget byggår utskrivet. 

“Här står en stor och imponerande byggnad, som en gång var ett församlingshem, nu till ditt förfogande för att förvandlas till ditt drömhem. För dig som längtar efter den där äkta Bullerbyn-atmosfären, är detta hemmet du har drömt om. Främst utmärker sig bostaden genom sina höga tak, stora ytor och fantastiska ljusinsläpp”, skriver mäklaren Frida Kronberg

Utåt sett är det en lantlig byggnad med vita knutar och tegeltak. De höga fönstren är spröjsade och entrén är enkel. Kikar man på bilderna inifrån syns en varm och trivsam byggnad med många trädetaljer och öppna ytor. 

Här inne finns bland annat en gymnastiksal, undervisningssal, kök och sällskapsrum. Allting är väldigt välbevarat. Den gamla gymnastiksalen ser ut att vara i exakt samma skick som om den hade lämnats för cirka 50 år sedan. Här finns de gamla hopplintarna kvar och på ena sidan långväggen står en äldre synth. 

Det är en mycket charmig och välplanerad byggnad. Det skulle sannerligen kunna bli ett riktigt fint bostadshus. Sällskapsrummet på övervåningen är ett fantastiskt rum med fina golv, snedtak och bra ljusinsläpp -kanske framtida sovrum, eller varför inte göra om det till ett stort vardagsrum? 

“Oavsett om du drömmer om ett stort familjehem eller en fridfull tillflyktsort från vardagens stress, så kan denna byggnad bli grunden för din dröm. Här i Bäck kan du koppla av och återhämta dig, njuta av stillheten och den vackra naturen som omger bostaden”, skriver mäklaren. 

Någon storlek på marken runt huset tycks inte stå med i annonsen. Utgångspriset ligger idag på 995 000 kronor.
Läs mer här.

MEST LÄSTA

Senaste nytt