Jättemissen: Skjuter sönder sin ”skottsäkra” Tesla Cybertruck

Här går det helt snett när en Tesla Cybertrucks skottsäkra plåt ska testas. Först är youtubern Adin Ross centimeter från att skjuta sig själv i foten. Inte nog med det – han förstör Cybertruck när bilen beskjuts med automatgevär.

Cybertrucks kaross är gjord i en rostfri stållegering som, påstås vara skottsäker mot 9mm kulor. Valet av material till karossen kommenterade Elon Musk såhär.
Vi behövde något som du faktiskt kunde tillverka, som inte skulle korrodera, och som inte behöver färg, som du kunde göra i volym, sa Elon Musk, skriver Autocar.

Adin Ross är en streamer för plattformen Kick. Han ville testa Cybertruckens skottsäkerhet och hyrde därför in professionella skyttar till en skyttebana för att skjuta på bilen. Cybertrucken klarade de flesta skotten, men ett gick igenom och gjorde hål på en nerfälld ruta. Ett annat skott hamnade i dörrspringan och skadade ramen. Efter testet skrev Adin Ross ut detta på X.
Elon Musk svarade då i samma tråd ”Nice”.

Efter testet har det lyfts fram kritik mot Adin Ross och sättet han valde att utföra testet på. Förutom skotten mot bilen var det en händelse, som stack ut särskilt, där ett automatgevär avfyrades några centimeter ifrån Adin Ross fötter. Nu har en debatt rasat på internet vart gränsen går för onlinekreatörer och deras innehåll.

MEST LÄSTA

Senaste nytt