Jättevillan osåld i över ett år – trots kraftig prissänkning

Den stora villan i Södra Håslöv har varit ute till försäljning i 400 dagar. Priset har sänkts med drygt tre miljoner kronor för att locka köpare.  
”Vi erbjuder totalt 300 + 130 kvadratmeter. Tidigare har huset varit både bank och hyreshus” skriver mäklaren

Södra Håslöv är en kyrkby som ligger mitt på den skånska slätten intill E6:an, aningen närmare Trelleborg än Malmö. Det tar inte lång tid att köra till Höllviken och ta ett bad. 
Här bor man alltså lantligt, men har ändå nära till det mesta. Och den som tycker att det låter som den perfekta platsen för en stor familj så finns det ett boende som passar väldigt väl: ett 110-årigt hus som tidigare har varit banklokal. Huset och tomten är vackert placerade alldeles intill stora, gula rapsfält. Och nuvarande ägarna har låtit bygga en pool i trädgården. 

Märkligt nog har köparna lyst med sin frånvaro i drygt ett år. Ägarna har försökt sälja sitt stora hus ända sedan förra våren utan att ha fått napp. 
Utgångspriset var 12 miljoner kronor för 300 + 130 kvadratmeter, uppdelat på två separata lägenheter och en stor källare. Sen gjordes en kraftig prisreglering och ägarna nöjer sig nu med ett pris på nio miljoner kr. Trots rabatten på tre miljoner står huset osålt.  

300 + 130 kvadratmeter boyta i den stora villan.

“Stora ytor, högt i tak och med vackert läge på en fint uppvuxen tomt i Södra Håslöv. Här kan ni njuta av det lugna bylivet på landet, med direkt närhet till de bästa kommunikationerna mot både Trelleborg, Vellinge, Malmö och Köpenhamn/Kastrup” lockar mäklaren i annonsen

Huset byggdes 1912, men 40 år senare genomfördes en totalförvandling (då banklokalen stängde) och när de nuvarande ägarna tog över för nästan 30 år sedan fick bostaden en totalrenovering. 
“Huset är i gott skick och ägarna har gjort löpande renoveringar, omdränerat och med löpande underhåll. Härlig uppvuxen och insynsskyddad trädgård med pool och ett flertal uteplatser” skriver mäklaren.

Huset är i grunden skapat som två separata (och nästan identiska) lägenheter. På första våningen finns en sexrummare på 150 kvadratmeter med fem sovrum, två badrum, stort allrum med kök och ett inglasat uterum. Det är en generös takhöjd på nästan tre meter.
På övervåningen finns nästa lägenhet, också 150 kvadratmeter med samma rumsindelning: fem sovrum, kök, allrum, två badrum med tvättmöjligheter och inglasad balkong. 

“Kanske att du vill behålla huset för dig själv, annars finns här god plats för t ex generationsboende, kontor, uthyrning eller verksamhet” föreslår mäklaren. 
Ägarna har satsat mycket pengar på renovering med bl a helkaklade badrum med infällda spotlights, ångdusch och golvvärme. På båda våningarna finns fräscha och ljusa Ikea-kök, och i en del rum har 50-talsparketten i original bevarats. 

Om du tycker att utrymmet inte räcker till så finns den stora källaren på 120 kvadratmeter med åtta olika rum .
”Rummen kan användas som förråd, verkstad, träningsrum, teknikrum mm. Huset är omdränerat och källaren är torr. Bra takhöjd, klinkergolv och vitmålade väggar. Reningsverk till poolen finns i teknikrummet” skriver mäklaren.

Förbrukning av el för uppvärmning beräknas bli 22 000 kWh per år. Hushållsel tillkommer, beroende på antal personer i hushållet. 

Se mäklarens annons här 

Villan i kyrkbyn Södra Håslöv.
Stor trädgård och platsbyggd pool.
En av två stora lägenheter.
Poolhus.
Kök nr 2.
Huset består av två separata lägenheter som är 150 kvadrat vardera.
Fem sovrum i varje lägenhet.
Inglasad veranda.
Flera uteplatser och platsbyggd pool.
Många sovrum.
Allrum nr 2.
Inglasad balkong.
Tv-rum.
Stort garage.
Lantlig miljö.

MEST LÄSTA

Senaste nytt