Lyxig sjövilla med ikonisk arkitektur

Åk ut på härliga utflykter i skärgården med båten eller fiska kräftor från den egna bryggan. Nu säljs en pampig sjövilla med exklusiva attribut som japanskt spa, bastu, bibliotek, orangeri och stenterass.
”Ikonisk arkitektur och ljusa rumsvolymer på hög och privat sjötomt”, uppger mäklaren Maria Nilsson vid Bjurfors.

Omfamnad av grönska och panoramautsikt över den glittrande Järlasjön finns det inte mycket mer man kan önska sig. Men den mäktiga villan i Nacka vill inte vara sämre och bjuder in till en sensationell upplevelse med sin ikoniska arkitektur. 

Villan har en modernistisk utformning i kombination med fasadens traditionella lockplanel och spröjsade fönster med drag från 30-talet. Det massiva tegelpartiet slungar oss tillbaka till 70-talet för att sedan ta oss till samtiden med det svarta plåten på översta planet samt de stora glaspartierna som omfamnar hela byggnaden. 

Huset har en modernistisk utformning. Foto: Bjurfors
Fantastisk terass med ljuvlig utsikt över sjön.

Bostaden uppfördes år 1928, men har nyligen fått sig en rejäl touch up. Huset helrenoverades och byggdes nämligen om mellan åren 2020-2021.
”Det har resulterat i en tidlöst vacker, massivt ljus och modern bostad”, skriver mäklaren.

Från den privata sjötomten kan man blicka ut över den fantastiska panoramautsikten över sjön. I kvällssolen kan man sitta på den rymliga terassen och uppskatta det goda som livet har att erbjuda. Vid fastigheten finns ett eget vattenområde med brygga för fiske. Det finns bland annat gott om kräftor i sjön. 

Den privata bryggan.

Bostadens interiör är diskret, men exklusiv när det kommer till val av design, utrustning och material. En mäktig spiraltrappa reser sig mitt i planlösningen på entréplanet.
”Villans sparsmakade designlinje kännetecknas av sobra färgskalor, rena naturmaterial och ett bitvis minimalistiskt formspråk med tydlig internationell ton”, skriver mäklaren. 

I bostaden finns det sammanlagt 8 rum fördelat på en generös boyta på 221 kvadratmeter. På entréplanet finner man ett minimalistiskt kök med slätvita och sparsmakade beslag. Sedan kommer man till den ljusa matsalen med panoramautsikt över sjön och utgång till stenterassen.
”Matsalen har tidlöst rena arkitekturlinjer med högsmala dörröppningar och djupa väggnischer för förvaring av ved och annat”, skriver mäklaren.

Fem sovrum och två badrum finns på det övre planet och i sluttningsplanet kan man finna bland annat ett japanskt spa med utgång till en stenterrass. Här finns också en walk-in-closet med ett tvättnedkast som landar direkt i sluttningsplanets tvättstuga. Det finns även två öppna spisar, ett bibliotek, en relaxavdelning med bastu och en arkitektritad trädgård. Här har man med andra ord alltid saker att göra. 

Det finns två öppna spisar i bostaden.
Mysig trädgård.

På den ljuvliga tomten som består av en yta på 1 280 kvadratmeter finns en stenterass i två etage över vyerna av sjö och grönska. Det finns även plan gräsmatta med fruktträd och ståtliga perennrabatter. 
”Här finns bevattningssystem under jord”, skriver mäklaren. 

Det finns också ett orangeri på tomten som påminner om en glasveranda. Här kan man sitta och ta en kall dryck medans man tittar ut över sjön. På den grusade uppfarten finns en parkeringsplats med laddstolpe. 

Huset finns beläget i det lugna, men attraktiva bostadsområdet Hästhagen i Nacka. Med eftertraktade attribut som den fridfulla atmosfären och närheten till city gör att många vill bo här. Med endast 10 minuters bilfärd är man vid slussen. 

För dig som längtar efter kräftfiske och underbara kvällar på terassen kan den läckra sjövillan bli din för 29 miljoner kronor. Läs mer här.

Det exklusiva japanska spaet.
Med panoramautsikt från sovrummet.
Fräsch bastu.

Läs mer:

MEST LÄSTA

Senaste nytt