Maktkamp på Investor: Finanschef får lämna

På familjen Wallenbergs maktbolag Investor har det nu skett flera snabba förändringar i ledningen. Efter ett vd-byte så sent som i maj petas nu Investors finanschef Helena Saxon av den nya vd:n Christian Cederholm.
– Vi har kommit fram till att det nu är ett bra tillfälle att påbörja en förändring. Jag är tacksam för att Helena fortsätter till andra kvartalet 2025, skriver Investors vd Christian Cederholm i ett pressmeddelande.

Nu står det klart att Investors finanschef, Helena Saxon, får lämna Investor under det andra kvartalet 2025. Saxon började sin nuvarande anställning på Investor år 2010 inom bolagets investeringsorganisation, och är sedan 2015 Investors finanschef. Hon är även för närvarande styrelseledamot i två av Investors portföljbolag, SEB och Sobi.

– Det har varit en ära och ett privilegium att arbeta med alla kompetenta och värdedrivna kollegor på Investor. Jag är stolt över att ha varit med och bidragit till vårt viktiga syfte att skapa värde genom att bygga starka och hållbara bolag. Jag ser fram emot att göra en ordnad överlämning under året som kommer, säger hon i ett pressmeddelande.

Efter att Christian Cederholm tog över som VD från Johan Forssell för mindre än en månad sedan, har det skett flera stora förändringar i ledningsgruppen på Wallenbergs maktbolag. Precis efter att Cederholm tog över vd-rollen fick två av bolagets chefer för den onoterade delen Patricia Industries komma med i ledningsgruppen, och nu står det klart att finanschefen får lämna.

– Helena har under nästan tio år spelat en viktig roll för Investors starka utveckling, och varit en uppskattad medlem i koncernledningen. Med sin energi och kompetens har hon varit med och drivit utformandet och genomförandet av Investors strategi, och med ett inkluderande och engagerande ledarskap har hon byggt upp en stark och professionell organisation, säger Investors vd Christian Cederholm i ett pressmeddelande.

Enligt ett pressmeddelande skriver bolaget att en rekryteringsprocess för att hitta hennes efterträdare inleds inom kort.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt