Maten säljs ut efter takraset på ICA Maxi

Efter ett dramatiskt takras vid handelsplatsen Lillänge i Östersund så fick butikerna hålla stängt i 2,5 dygn. En av butikerna var ICA Kvantum Lillänge, som när butiken väl fick öppna var full med varor med kort utgångsdatum. Nu reas matvarorna ut och det är ”fullt drag” i butiken 

– Vi är en maskin som alltid rullar, så det blir väldigt påtagligt när vi har ett avbrott på 2,5 dygn. Prio ett var att rensa bort det som var utgånget. Nu är vi i steg två och kollar grejer där datumet börjar krypa närmare och vad vi kan ha utförsäljning på, säger butikschefen på ICA Kvantum Lillängen Jonas Helander till Jämtlandstidningen

Det var vid halvelva på söndagen som det kom samtal till SOS alarm om att taket på en Intersport-butik i Lilläge i Östersund rasat in. Det blev en omfattande räddningsinsats där räddningstjänst, polishelikopter, fjällräddningen och flertalet ambulanser fick komma till platsen. Området spärrades av och flera personer fick föras till sjukhus. 

Under söndagskvällen så samlades polisen, räddningstjänsten, Östersunds kommun och Region Jämtland Härjedalen för en gemensam presskonferens där det bland annat framkom att det efter raset gjort en polisanmälan om vållande till kroppsskada. 

Efter raset fick butikerna i Lillänge hålla stängt men på onsdagen, efter noggranna kontroller av taken, så fick en del butiker återigen öppna upp för både kunder och personal. Nu ska de gamla varorna reas ut och butikschefen Jonas menar att det mesta återgått till det normala, trots omständigheterna.

– Det är fullt drag, men det är kul att ha både personal och kunder tillbaka. Det har varit frustrerande att vara utestängd på det här sättet, även om vi förstås förstår varför. Säkerheten måste gå först, säger Jonas Helander.

LÄS MER: