Mauris succé: Nytt miljonregn i egna bolaget

Mauri ”Mustiga Mauri” Hermundssons bokslut visar på miljonvinst för den folkkäre Youtubern. Genom åren har vi sett honom som programledare i TV4 och på Youtube, där kanalen “Uppdrag: Mat” får miljontals visningar.

Mauri Hermundsson är och programledaren bakom den populära Youtube-kanalen ”Uppdrag: Mat” som producerats av Aftonbladet. Kanalens många matklipp med spännande gäster får miljontals visningar på Youtube. Under 2023 programledde han “Mauri – vad hände sen” på TV4. Tidigare hade han även en podcast hos Aftonbladet vid namn ”Topp 1 i Sverige”.

Tidigare i år så lämnade Mauri Aftonbladet för att själv kunna arbeta med ”Uppdrag Mat”, samtidigt som han startat upp en del nya projekt. Mauri har bland annat teamat ihop med restauranginvesterarna Varga Moshtagh, David Carlsson och Joakim Ödlund startat en chipsfabrik. 

Investerarna är samma personer som tillsammans med bolaget Myllra lanserade den amerikanska Youtubern Mr Beasts hamburgare i Sverige under 2023. Fabriken ska ligga i Mauris hemtrakter Järna söder om Stockholm , och bolagets plan är att gå med vinst enligt två år och finnas i över 2000 svenska butiker inom tre år, rapporterade Breakit.

Mauri Hermundssons nya egna bolag grundades tidigare i år och har än så länge inget bokslut att redovisa. Här om dagen kom däremot förra årets bokslut för Mauri Hermundsson AB in till Bolagsverket. Där gick att utläsa se hur bolaget omsatte 1,9 miljoner 2023, vilket är en minskning i jämfört med året innan då han omsatte 2,1 miljoner kronor, rapporterar nu Breakit. År 2022 ser ut att ha varit Hermodssons bästa ekonomiska år hittills, med en ökad omsättning på 286 procent i jämförelse med 2021.

Foto: TV4

Hur ser det ut framöver för den folkkäre Mauri? Utöver arbetet med chipsfabriken och Youtubekanalen ”Uppdrag: Mat”, så kommer Mauri snart även göra comeback i runtan. Den här gången är det som sidekick till Pär Lärnström i “Idol” på TV4 med premiär i höst. 
–Att få jobba med Pär är en riktig dröm och jag tror att vi kan komplettera varandra bra. Nu är i och för sig Pär redan komplett, men jag lever i min lilla dröm om att jag kan bidra med något”, sa Mauri till TV4.

LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt