Trots minskad vinst – miljonregn över succékomikern

Johanna Nordström är komikern, poddaren och snart även sommarprataren som under senaste åren tagit medie- och humorsverige med storm. Nu har hennes bokslut för 2023 dykt upp på bolagsverket och det ser ut att bli miljonregn för Johanna Nordström även i år, även om vinsten krymper.

Johanna Nordström blev känd för allmänheten under pandemin då hon startade podcasten ”Ursäkta?” tillsammans med programledaren och komikern Edvin Törnblom. Podcasten blev snabbt populär och kom kort efter start att bli Sveriges mest lyssnade. Vid sidan av podden gör Johanna Nordström standup. Hennes show “Ring polisen” lyckades både sälja ut Avicii arena två gånger och filmas till Netflix. 

Genom åren har Joanna även hunnit med alltifrån att sitta i talang-juryn, hoppat in i melodifestivalen och ska den 3 juli sommarprata i P1. Det är succé på succé för Johanna Nordström. Frågan är hur mycket hon har tjänat på att ha så många järn i elden samtidigt? Breakit har kollat in Johannas bolag Jonielol för att se hur mycket pengar succékomikern drog in förra året. 

Enligt bolagets årsredovisning så har både antal uppdrag och omsättningen minskat, från 12,3 miljoner 2022 till 7,7 miljoner 2023. En kraftig minskning ser man även i resultatet från 9,2 miljoner kronor 2022 till 2 miljoner förra året. Det ser ut att vara en kombination av färre uppdrag och ökade personalkostnader som ligger till grund för det minskade resultatet. 5,5 miljoner kronor gick till bolagets enda anställd, vilket Breakit förmodar är Johanna Nordström själv.

I det senaste avsnittet av Johannas podd ”Ursäkta?” berättar hon om en intervju med Expressen, där hon fått frågan om ekonomin som enligt journalisten ”störtdyker”.
– Då svarade jag att nej jag har under året valt att inte jobba lika mycket. Att jag håller på att starta ett annat bolag som jag har lagt tid och energi på och att jag har haft så jävla mycket åren innan så jag ville ta ett år där jag kunde fokusera på annat. 

Trots både minskad omsättning och resultat under 2023 så går det ingen nöd på Johanna Nordström. Förra året gjorde bolaget en så pass stor vinst att hon nu kan ta ut 1 miljon kronor i utdelning. Vad det nya bolaget som Johanna håller på att stora är för närvarande okänt. 

LÄS MER: