Netflix stänger ner mobilkunders konton

Netflix har nu gått ut med att företaget inte längre tar betalt genom Apple Pay. Konton som fortsätter försöka betala genom den metoden kommer stängas ner. Konkurrens mellan företagen är orsaken bakom beslutet.

Netflix beslut att stoppa Apple Pay användare kommer inte som en stor chock enligt många. Tidigare stängde företaget ner möjligheten för nya kunder att använda den metoden, men kunder som använt den tidigare fick fortsätta fram till nu. Förra året stängde Netflix ner lösenordsdelning vilket innebar en ökning med 13,1 miljoner extra prenumeranter för företaget. Totalt har streamingtjänsten 260 miljoner användare skriver Metro.

Denna tvist mellan gigantföretag är inte den första. Netflix har bland annat vägrat släppa en anpassad funktion för Apples nya satsning Apple Vision Pro VR-headset. Varför Netflix börjat agera mot Apple på olika sätt har med konkurrens att göra. Apple har börjat satsa på att skapa en streamingplattform och bland annat gjort tv-serien Ted Lasso. Netflix ser ju självklart det som en konkurrens och jobbar därför emot Apple på olika sätt, enligt Giantfreakinrobot.

Konkurrensen mellan streamingtjänsterna har bara växt med åren. Paramount+ och Crunchyroll har alla låtit Amazon använda deras tjänster via Amazon-Prime. Netflix har inte alls gjort samma sak och samarbetar sällan med andra streamingföretag. När de stora tjänsterna konkurrerar är den stora förloraren kunden.

Netflix finns idag fortfarande kvar på Apple enheter som Iphone och Apple TV, men vad kommer ske i framtiden vet ingen. Vad vi vet dock är att streamingföretag förmodligen kommer fortsätta vägra jobba med varandra, vilket endast gör det mer obekvämt för kunderna.

LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt