Nu tar e-handeln revansch igen

E-handeln tar revansch och är nu starkare ä den varit på två år. Nya siffror skattar e-handelns omsättning för maj månad till 14,9 miljarder kronor, vilket är en ökning med 29 procent på bara ett år.
–Mer pengar i plånboken har möjliggjort inköp av kapitalintensiva varor, säger Per Ljungberg, innovationschef på Svensk Handel.

Maj månad hade det starkaste utvecklingstalet för e-handeln under en enskild månad sedan mars 2021. Under både 2022 och 2022 hade majförsäljningen på nätet en svag utveckling, men nu är det bättre än på länge. Svensk Handels E-handelsindikator skattar e-handelns omsättning för maj månad till 14,9 miljarder kronor. Det är en ökning med 29 procent jämfört med maj 2023.
– Det är en urstark e-handelsindikator som sannolikt påverkats av att många svenskar fick sin skatteåterbäring under periodensäger Per Ljungberg, innovationschef på Svensk Handel.

E-handelns ökade omsättning grundar sig inte i att fler handlar på nätet, utan snare att vi handlar för alltmer pengar. Markant ökad köpesumma ser man i branscher inom möbler och elektronik. 
–Mer pengar i plånboken har möjliggjort inköp av kapitalintensiva varor som möbler och hemelektronik, kategorier som de senaste åren haft en tuff utveckling. Det återstår att se om den positiva utvecklingen fortsätter, men hittills i år går e-handeln betydligt bättre än de två senaste årensäger Per Ljungberg. 
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt