Ödegård med jakträtt säljs till vrakpris

I ett ostört läge finns en äldre gård som har stått tom under en längre tid. På tomten finns ett bostadshus och en äldre ladugård som väntar på en ny ägare. 
”Här finns bra förutsättningar för jakt på både småvilt, älg och vildsvin i fin miljö med anlagd våtmark”, uppger mäklaren Helene Gustafsson vid Ludvig & Co.

Strax utanför vackra Nossebro i Västra Götalands län, bara en timme från Göteborg, finns nu en trevlig liten gård till salu. Förutom den stora tomten på 9 hektar som består av jord- och -skogsmark finns det även en äldre bostadsbyggnad och ladugård på fastigheten.
”Byggnaderna är i sämre skick och här har ingen bott på länge”, skriver mäklaren. 

Bostadshuset är uppfört på torpargrund med trästomme och betongpannor på taket. Det är 49 kvadratmeter stort och det verkar som att det finns två rum, varav ett av dessa är köket. Elanslutning saknas på fastigheten, men det finns möjlighet att skaffa en sådan för en kostnad på 29 000 kronor. Även vatten och avlopp saknas på gården. 

På fastigheten finns ett äldre bostadshus och en ladugård. Foto: Ludviq & Co.

Själva ladugården är uppfört i trä och har ett tak av eternit. 4 hektar av marken består av virkesrik skog och lite mer än 4 hektar består av inägomark. Virkesförrådet har uppmätts till 1 154 skogskubikmeter. 
”Här finns bra förutsättningar för jakt på både småvilt, älg och vildsvin i fin miljö med anlagd våtmark”, uppger mäklaren.

Med lite renovering kanske det slitna bostadshuset bli en fin jaktstuga eller fiskestuga? Läget är svårslaget med den vackra våtmarken och gröna skogsområdena. Nu säljs ödegården med den stora skogsmarken för 975 000 kronor, ett riktigt vrakpris med andra ord. Du finner annonsen här. 

Våtmarken.
Uti skogen finns ett hus…
Inuti huset.
Köket.
Ladugården.

Läs mer:

MEST LÄSTA

Senaste nytt