Orkar inte renovera klart – säljer huset till vrakpris 

Varsågod att ta över den sista biten av renoveringsprojektet. Ägaren har gett upp och säljer sin lilla villa i befintligt skick. Priset är bara 250 000 kronor.
– Det finns en hel del för den händige att pyssla med, säger Lisa Danielsson, mäklare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

I ett år har ägaren av den 100 kvadratmeter stora villan utanför Virserum, Småland, kämpat med att skapa ett fint permanentboende. 
Nya parkettgolv har till stora delar lagts, men flera lister saknas. Väggar har spacklats och målats, men i vissa rum behövs den sista finishen. Några rum har fortfarande kvar heltäckningsmattor, köket saknar en diskbänk och flera vitvaror. 

Det var möjligen renoveringen av källaren som fick ägaren att lägga ner verktygen och ge upp. Bilderna vittnar om ett cementgolv som det borrats i, men som nu ligger blottat med stora hål och sprickor. Det är trots allt ett hårt arbete att modernisera en gammal källare. En ved/olje-panna står i källaren och förser huset med värme. 

100 kvadratmeter villa på 1000 kvadrat tomt. Priset är bara 250 000 kr.

Däremot ser ytskikten på huset att vara i fint skick: en vit putsfasad och träbjälklag, ett tak med betongpannor. Det är trots allt ett 87-årigt hus som i flera år varit ett fritidsboende, så det är i tämligen bra skick för sin ålder. 
Det finns kommunalt vatten och enskilt avlopp (3-kammarbrunn med infiltration).

Hur som helst: ägaren lämnar över stafettpinnen till någon som uppskattar småländsk landsbygd och ett hus i renoveringsbehov. Det begärda priset är trots allt bara 250 000 kronor. Det blir inga höga lånekostnader. 

– Det här är en möjlighet att förvalta en 30-talsvilla vidare. Huset har nyttjats som fritidsbostad under en längre period och sedan ett år tillbaka är en del renovering påbörjad men ej färdigställd. Därför finns det för den händige en hel del att pyssla med, säger mäklaren Lisa Danielsson.

100 kvadratmeter boyta fördelas på två rum och kök på bottenplan och två sovrum en trappa upp. Båda sovrummen bjuder på charmiga snedtak med trälister.
Den 1000 kvadratmeter stora tomtens baksida vätter direkt mot skogsbrynet. Framsidan står ovanför Målillavägen. Några kilometer söderut finns tätorten Virserum, men fortsätter man läge 23 norrut kommer man såsmåningom till Målilla och Hultsfred.
Strax nedanför huset finns ett garage i bra skick. 

Se annonsen här 

Ett kök som väntar på att bli klart.
Nya golv, men en del arbete kvar att göra.
Övervåningen.
Sovrum.
Avbrutet renoveringsarbete i källaren.
Ved/oljepanna i källaren som behöver renoveras klart.
Kuperad tomt.
Huset sett från skogsbrynet.
Entrén.
Garage nära landsvägen.
Vardagsrummet.
Vardagsrum sett från köket.
Renoveringsarbetet avbrutet.

MEST LÄSTA

Senaste nytt