Perfekta sommarfyndet – husbåt säljs till vrakpris

Under sommaren är det många som drömmer sig bort till sjöss, men kanske inte nödvändigtvis till en stuga på kusten. Nu kan du för endast 125 000 kronor köpa en egen husbåt med två rum. Det går även bra att delbetala med en fyrhjuling. 

Det råder värmebölja i stora delar av Sverige. Även resten av sommaren ser ut att bli riktigt het, med temperaturer på över 30 grader. I sådana höga temperaturer är det många som drömmer sig bort till svalkan i hav och sjöar. Tänk då vilken frihet att kunna befinna sig lite var som helst, när som helst! 

Just nu finns det cirka 64 annonser ute på Blocket med olika typer av husbåtar. En av dem är den lilla tvårummaren i Göteborg, för endast 125 000 kronor. “En härlig husbåt som ni kan hyra ut eller dra ut till någon härlig ö och njuta av på sommaren”, skriver säljaren i annonsen. 

Husbåten har ett däck av tryckimpregnerat trä, varav den yttre ramen är i grövre balkar. Flytkraft med hjälp av en flytkropp i betong. Runt flytkroppen i betong finns luftfyllda flytkroppar i plast. Det finns en motor med 9.9 hästkrafter. 

Just nu finns det ett sovrum, förråd och kök i båten, men även ett rum där en toalett kan sättas in. Båten har en förtöjning bestående av tampar och ankare. 

Priset ligger som sagt på 125 000 kronor, eller högstbjudande. MEN, säljaren skriver även att det går bra att delbetala med exempelvis en fyrhjuling eller motorbåt. Perfekt klipp för den som tröttnat på landlivet, och vill ut till sjöss ett slag. 
Se hela annonsen här.

MEST LÄSTA

Senaste nytt