Övergiven indisk restaurang till fyndpris

För länge sedan var denna vita byggnad en indisk restaurang, där folk samlades för att äta mat. Men inte idag. Nu står där istället en tom byggnad med rester av den tidigare verksamheten. Med lite kärlek kan denna fastighet få nytt liv och kanske till och med få servera gäster med mat igen.

Svart kassadisk, röda väggar och ett flertal matbord och stolar. Här fanns det tidigare en indisk restaurang. På väggarna över kassan hänger till och med de gamla bilderna på matmenyn kvar. Sambosa, Qeema och Chapli kebab har en gång serverats till gästerna i lokalen. Men inte längre. Idag säljs den övergivna restaurangen för en billig peng. 

Det är Agentur fastighetsförmedling som ansvarar för försäljningen. Fastigheten ligger i Årjäng i Värmlands län. Lokalen är från år 1955 och klassas som en friliggande villa. Till fastigheten hör även en tomt om 1314 kvadratmeter. Ovanför restaurangen ligger en lägenhet med fem rum och kök.

Foton: Agentur Fastighetsförmedling

“Lägenheten har en generös boyta och välplanerade utrymmen. På entréplanet finns ett stort och ljust vardagsrum med stora fönster som släpper in naturligt ljus. Här finns gott om plats för bekväma möbelarrangemang och umgänge med familj och vänner. En öppen spis ger extra mysfaktor under kyliga kvällar”, skriver mäklaren Jesper Hedefur.  

Byggnaden är vitputsad med mansardtak i tegel. Till den tidigare restaurangen finns en uteservering. Ett stort hus som utöver huvudentrén till restaurangdelen, även har en separat ingång på baksidan. 

På entréplan, där restaurangen hållit hus, står idag en massa bord, stolar och annan inredning som använts under verksamhetens aktiva period. Bilderna av ovanvåningen visar en tom och kal lägenhet med stora rum och många fönster. Där finns idag knappt några möbler kvar, endast någon stol och ett tomt skal från en gammal hylla. 

Det ser ut som en byggnad som längtar efter lite kärlek. Något som även mäklaren konfirmerar i annonsen. Lokalen är nämligen ett renoveringsprojekt och här finns spår av fukt/rötskador. Det är köparens ansvar att besiktiga fastigheten. 

“Fastigheten har en härlig trädgård med gröna gräsmattor, blomstrande växter och träd. Här kan man njuta av utomhusaktiviteter som trädgårdsarbete, avkoppling på terrassen eller umgänge vid grillplatsen. Trädgården är tillräckligt stor för barnen att leka och ha kul”, skriver mäklaren.

Med tid och omsorg kan detta bli en riktigt trevlig bostad. Det finns dessutom potential till att öppna upp en ny verksamhet i byggnaden. Utgångspriset ligger just nu på 495 000 kronor.
Läs mer här.

MEST LÄSTA

Senaste nytt