Övergiven pärla från 1909 till fyndpris

Kakelugn, charmig inredning och nära läge till vattnet. Den här övergivna fastigheten har många vackra detaljer. Dessutom innefattar den en stor tomt med skog och åkermark. Men det behöver lite omvårdnad innan det kan bli beboeligt igen.
“Extra bra för er som inte har tummen mitt i handen”, skriver mäklaren.

Denna bortglömda pärla står belägen i norra Ångermanland, mer exakt i Norråker. Det är ett vackert trähus med farstukvist. På fasaden finns spår från en tidigare gul färg, annars är det mycket som hunnit flagna bort med tiden. Här har naturen hunnit slå till och omringat huset. Framsidan av tomten är nämligen täckt av högt gräs och växtlighet. 

Fastigheten säljs via Fastighetsbyrån. Huset är uppfört år 1909 och har en boyta om 100 kvadratmeter. Det är en 1 1/2 -plansvilla med sekelskiftesdetaljer. Tomten är hela 65 635 kvadratmeter stor, innefattande bland annat åker och skog. 

Foton: Fastighetsbyrån

“Byn där tre landskap möts. Norråker är en mycket vackert belägen by där tre landskap möts. De cirka 100 invånarna tillhör landskapet Ångermanland, men är skattskrivna i Jämtlands län och bor också alldeles vid gränsen till Dorotea kommun i södra Lappland. Men i samhället Norråker är man ångermanlänning”, skriver mäklaren Kerstin Bergström

Invändigt är det ett väldigt fint hus med en enkel men charmig inredning. Köket är i ett äldre skick och här finns vackra köksluckor i trä. Där det idag står en stor vit spis med ugn, ser det ut att tidigare ha stått en vedspis. Ytan runt om är kaklad och i väggen finns en inbyggd liten hylla. Det är små men säregna detaljer som förstärker husets charm. 

Det finns enligt bilderna två stycken eldstäder i byggnaden. En av dem är en kakelugn med silvriga luckor. I samma rum står en moraklocka och en nästintill antik teve. I nästan alla rum finns trevliga tapeter som skapar en hemtrevlig känsla i det annars övergivna huset. 

Men bostaden är i behov av renovering. Det syns även på vissa av bilderna. I många av rummen är det ljusa trägolvet fläckigt och nött, fönsterkarmarna är slitna och husets fasad behöver en uppfräschning. 

“Ödsligt, med patina och en uppsjö av sekelskiftesdetaljer kan beskriva detta hus. Ett ypperligt tillfälle för er som inte räds för byggprojekt och extra bra för er som inte har tummen mitt i handen”, skriver mäklaren. 

Just nu ligger utgångspriset på 350 000 kronor. Då får du alltså inte enbart det charmerande huset, utan också en stor tomt med skog och åkermark.
Läs mer här.

MEST LÄSTA

Senaste nytt