Patient nära dö – nu går plastikklinik i konkurs

Skandalomsusade plastikkliniken Citadellkliniken har försatts i konkurs. Skönhetsmottagningen har fått stark kritik från patienter som varit nära att dö och kritiserats av Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, för brister i journalföringen.
Till slut kunde kliniken inte betala sina skulder och försätts nu i konkurs på egen begäran. 

Citadellkliniken är en av Sveriges mest kända mottagningar för plastikkirurgi och har funnits ända sedan tidigt 1990-tal. Kliniken erbjöd bland annat bröstoperationer, bukplastik, fettsugning och ansiktslyft. Länge hade kliniken ett högt anseende och var AAA-klassad i kreditvärdighet. 

Men de senaste åren blev tuffare och för några år sedan åkte kliniken på en skattesmäll på 7,6 miljoner kronor efter att ha klassat bröstförstoringar som medicinska ingrepp. Dessutom fick kliniken negativ uppmärksamhet i medierna, efter att patienter vittnat om att de upplevt sig felbehandlade vid bröstoperationer, uppger Sydsvenskan.  En 64-årig kvinna vittnar i TV4 om att hon var nära att dö efter ett ingrepp på Citadellkliniken. Kirurgen punkterade hennes tunntarm tre gånger under operationen, enligt TV4. Efter 24 operationer på kunde hennes liv räddas.

Bolaget blev dessutom kritiserat av Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, för brister i journalföring. IVO har dessutom drivit ett tillsynsärende där de inte kunnat granska kliniken då dokumentationen brustit. En kirurg har tagits ur tjänst efter att patienter fått komplikationer. 

Till slut växte bolagets skulder så mycket att de inte kunde betala dem. I veckan begärde Citadellkliniken sig själva i konkurs. Bolaget hade ett 20-tal anställda och omsatte 75 miljoner kronor enligt det senaste bokslutet. 
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt