Populärt kaffe slängs ut från Willys efter prisbråk

Populära kaffemäret Zoegas åker ut från hyllorna i några av Sveriges största butikskedjor.  Willys, Hemköp och City Gross har hamnat i ett prisbråk med Nestlé och vägrar nu sälja kaffet, uppger Dagligvarunytt

Den som gillar Skånerost och Mollbergs blandning gör kanske bäst i att hamstra sitt skånska Zoegas-kaffe. I alla fall om du handlar på Willys, Hemköp och City Gross. Kedjorna har nämligen inlett en bojkott mot Zoegas. De är arga för att Nestlé har höjt priserna kraftigt på slutet.
– Vi har alltid för avsikt att komma överens med våra leverantörer. I det här fallet är vi inte där just nu, säger Marie Svaton, kommunikationschef på Dagab, till Dagligvarunytt.

Enligt Nestlé har de inte tagit ut överpriser, utan det handlar om kostnadsökningar som de måste få betalt för någonstans. 
– När det gäller priset på kaffe är det flera omvärldsfaktorer som påverkar, bland annat klimatförändringar och hög volatilitet på börsen gör att kvalitetskaffet är hotat, uppger Nestlés kommunikationschef Mikael Lindgren för Dagligvarunytt. 
LÄS MER: