Professorn: Bli nybörjare så blir du lyckligare 

Att göra något nytt gör dig lycklig. Det menar lyckoproffessorn Micael Dahlén, som påstår att få vara nybörjare på en arbetsplats faktiskt kan vara receptet för ett lyckligt liv. 
– Det är ett av mina mest fundamentala lyckotips, säger Micael Dahlén till DI.

Ekonomiprofessorn Micael Dahlén är även professor i välmående, lycka och välfärd. Han ser det som slöseri med tid att arbeta med samma sak år ut och år in. Att byta bana i livet kan kännas skrämmande för många. Men Dahlén menar att det i själva verket kan vara det som gör oss lyckliga.
– Är det något man kan ångra mest av att inte ha gjort, så är det att inte ha testat en ny väg för att det kan kännas svårt, för att man inte vet vad den mynnar ut i, säger Micael Dahlén i en intervju med Di.

Att vara ny på ett jobb menar han till och med kan vara en fördel. Personer som är nya på jobbet hävdar Dahlén ofta har högre produktivitet och tar sig ann arbetsuppgifter med högre entusiasm än de som jobbat i flera år. Att satsa på en ny karriär som intresserar dig, menar Dahlén, inte bara positivt för företaget, utan även gör dig lycklig
– Att få vara nybörjare är ett av mina mest fundamentala lyckotips. När du lär dig nya saker och utforskar blir du närvarande på ett helt annat sätt. Du kan inte gå på autopilot som i ett jobb som du kan utan och innan, säger han. 
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt