Rekord i Koenigsegg på nya svenska bilfesten

En rekordstor samling Koenigsegg-bilar kommer att visas upp i sommar i Sverige, uppger Carup. Bileventet The Aurora i Båstad bjuder både på klassiker och superbilar.

I början av juli har bileventet The Aurora premiär i Båstad. Evenemanget siktar på att bli Skandinaviens nya arena för både ikoniska klassiker och hyperbilar. Den största samlingen av Koenigsegg-bilar någonsin kommer att visas upp mellan den 5–7 juli i vackra Norrvikens trädgårdar i Båstad. 

Det handlar om allt från de första CC-modellerna, via Agera och Regera till dagens värstingar Koenigsegg Jesko och Gemera. Ett sällsynt tillfälle att se det mest fantastiska Sverige har skapat i bilväg. Förutom att visas i Båstad kommer bilarna köras på parad till fabriken i Ängelholm, sedan kommer många av bilarna att visas upp i race på Koenigseggs testbana i anslutning till den nya fabriken Gripen Atleter. 

Koenigsegg Gemera närmar sig produktion och kan säkert beundras på The Aurora.

– Den största samlingen Koenigsegg-bilar som någonsin visats upp för allmänheten kommer att vara på plats. Den exakta listan är ännu inte spikad, men det är ju ingen hemlighet att fabriken ligger väldigt nära, säger Marcus Berggren, presschef för The Aurora, till Carup

Om en vecka, den 28 mars, släpps biljetterna till The Aurora. Förutom Koenigsegg kommer The Aurora kommer att visa upp några av världens mest sällsynta och eftertraktade klassiska bilar. Det finns också ett ”showfield” där 300 olika bilar visas upp varje dag. Där kostar det 3400 kronor att ställa ut sin bil. Under helgen avgörs flera skönhetstävlingar för bilar, så kallade Concours.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt