Koenigsegg förstörd i brand: ”Vänta med att köra”

En Koenigsegg Jesko blev häromdagen totalförstörd efter att bilen plötsligt fattat eld på en motorväg utanför Aten i Grekland. Nu uppges den svenska biltillverkaren uppmana ägarna att inte köra hyperbilen Jesko. 
– Av en stor mängd försiktighet ber vi alla Jesko-ägare och förare att vänta med att köra sina bilar tills vi har haft en chans att förstå situationen bättre, skriver Koenigsegg i ett mejl till ägarna 
uppger Egg Registry.

En dramatisk brand med en Koenigsegg inträffade vid tiotiden i lördags på en motorväg utanför Aten i Grekland. En förgylld specialmodell av Koenigsegg Jesko började plötsligt att brinna under körning. Den svensktillverkade hyperbilen förvandlades till ett eldhav och blev totalförstörd. Med specialutrustning och detaljer i 24 karats guld kan hyperbilen ha varit värd så mycket som 50 miljoner kronor. De två personerna som åkte i bilen klarade sig helt oskadda, skriver Carup.

Varför hyperbilen utan förvarning började brinna är ännu så länge en gåta. Nu uppger sajten Egg Registry att Koenigsegg bett alla ägare att inte köra sina bilar. De har tagit del av ett mejl till ägarna som Koenigsegg ska ha skickat ut. Där uppger Koenigsegg att de “ännu inte vet orsaken till händelsen”. 

Dessutom uppges Koenigsegg av försiktighetsskäl ha utfärdat en uppmaning att inte köra hyperbilen Jesko tills de utrett brandorsaken närmare. Enligt Egg Registry ska det hittills ha levererats 28 Jesko-bilar till kunder, medan ytterligare 14 bilar sluttestas före leverans.
– Av en stor mängd försiktighet ber vi alla Jesko-ägare och förare att vänta med att köra sina bilar tills vi har haft en chans att förstå situationen bättre, ska Koenigsegg ha skrivit i ett mejl till ägarna som Egg Registry tagit del av. 

Carup har varit i kontakt med Koenigsegg som i nuläget avböjer alla kommentarer till det inträffade. Den förstörda bilen var i en förgylld specielversion som bland annat hade Koenigsegg-sköldar i äkta guld och bladguld på sidorna av flera spoilers. Grundpriset för en Jesko ligger på omkring 35 miljoner och med specialutrustning kan värdet på den första bilen varit så högt som 50 miljoner kronor. Endast 125 exemplar ska tillverkas av Koenigsegg Jesko.

LÄS MER: