Säljer en av Sveriges finaste villor: “internationell toppklass”

Tre takterrasser, eget poolområde och utsikt över hela Askrikefjärden. Den nybyggda lyxvillan ute på Lidingö har en totalyta om 430 kvadratmeter. En drömmig åtta rummare, för den som sitter på 65 miljoner kronor.

Askrike, även kallat Bo, är ett delområde på Lidingö. Området är beläget intill Askrikefjärden som omges av Nacka, Vaxholm och Värmdö. Här finns det gott om grönska och naturliv. Området har bland annat ett eget segelsällskap, men även nära till golfbana och bad. Det är med andra ord en riktig sommaridyll för den som gillar utomhusaktiviteter. 

Området var bebott redan på forntiden, men förvärvades först år 1905 av Lidingö villastad med stadsplaner ritade av Per Olof Hallman. Det moderna bygget består mestadels av villor och radhus, från 1920-talet. Bland annat den kände arkitekten Cyrillus Johanssons “Villa Arken”, som han ritade mellan åren 1926-36 till sig och sin familj. 

Jaktstigen 7A ligger precis intill vattnet. Marken har stått obebyggd i nästan femtio år, då den först började detaljplaneras för bostadsändamål. Nu i år har tomten äntligen berikats med ett boende som mäklaren beskriver som “i högsta klass”.

Boendet har en boarea om totalt 319 kvadratmeter, med tre stycken takterrasser om 75 kvadratmeter. Ytan är fördelad på åtta rum, två plan samt ett källarplan med ett specifikt utrymme för “vinrum”.

Köket nås via entréplan och har detaljer i bland annat oljebetsad ek, natursten samt blandare från danska märket Vola. Det är ett rymligt kök med sammanlänkad matsal på totalt cirka 55 kvadratmeter, samt en stor köksö. Takhöjden ligger på 525 centimeter, och pryds i ribbad ekpanel med ljuddämpande egenskaper. 

Totalt har bostaden fyra badrum, varav ett tillhör bostadens “Master Bedroom suite”. Där finns dubbeldusch, ett cirkulärt badkar samt dubbla handfat. Väggar och golv är klädda i keramisk kalksten.

Byggnaden är byggd för att fånga både soluppgången i öster, och solnedgången i väster. På ovanvåningen går fönstren hela vägen ner till golvet. Huvudentrén är en indragen och väderskyddad entrénisch, men det finns även en sekundär ingång via trädgården på nedre plan. Själva fasaden är i danskt tegel, med en blandning av olika ljusgrå kulörer. Något som mäklaren beskriver som modernt, men också “flirtande” med områdets 60-talsarkitektur. 

“Denna högt belägna fastighet direkt invid vattnet, med en fantastisk utsikt över Askrikefjärden, är i sann mening unik” skriver Gadelius Fastighetsmäklare.

Trots det nära vattenläget så har även tomten ett eget poolområde, med en boyta om 20 kvadratmeter. Poolen är en stenbeklädd så kallad “infinitypool”, som väver ihop vattenlinjen med horisonten. I poolområdet finns även ett utekök, samt poolhus med bastu. 
Enligt den ansvarige mäklaren, Gadelius Fastighetsbyrå, ligger utgångspriset för lyxboendet kring 65 000 000 kronor, och beskrivs i annonsen som en “Internationell toppklass”.

Läs hela annonsen här.

Bilder och fakta kommer från Gadelius Fastighetsbyrå.

MEST LÄSTA

Senaste nytt