Statsminister Ulf Kristersson säljer sitt hus

Nu säljer statsminister Ulf Kristersson och hans fru Birgitta Ed villan i centrala Strängnäs. I huset har paret bott i över 20 år och på Facebook berättar hon nu om det tuffa beslutet. 
– Är det lätt – nej? Men rätt just nu, skriver Birgitta. 

Statsminister Ulf Kristersson är civilekonom i grunden, men har även många år av politiskt arbete i ryggen. Hans långa arbete inom Moderaterna resulterade i att han 2022 blev framröstad till att bli Sveriges statsminister. År 1991 gifte han sig med sin fru Birgitta Ed och år 2002 flyttade paret in i sin villa uppförd 1926. Nu efter 22 år i huset skriver Birgitta Ed på Facebook att det är dags för huset att få en ny ägare.

“Nu är det dags att öppna nästa dörr och då vill vi att någon annan tar hand om världens bästa hus. Är det lätt – nej? Men rätt just nu. Strängnäs kommer alltid att vara hemma och nu letar vi efter något mindre, som blir Strängnäsbas för hela vår familj.”, skriver Birgitta på Facebook.

Det fina 1920-talsvillan är hela 439 kvadratmeter stor om 10 rum och kök fördelat på två plan. Här har de en 1719 kvadratmeter stor trädgård, vacker utsikt och ett hus fullt av lyxiga attribut.
– Stora sociala ytor på entréplan med matsal och sällskapsrum i fil med öppen spis och utgång till altan i västerläge (…) Souterrängvåning med spa- och relaxavdelning med bastu och gym, vinkällare, loungeavdelning samt tvättstuga och två förråd. Från flera rum i huset är det vy mot den historiska domkyrkan och det trevliga villakvarteret, skriver mäklaren i annonsen. 

Nu ligger huset ute till försäljning hos mäklarfirman Sotheby’s och för den som har gjort en intresseanmälan är det visning söndag den 26 Maj. Vart familjen Kristersson nu ska ta vägen för förnärvarande okänt. 

LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt