Stenmarks oväntade samarbete med Johaug

Alpinlegendaren Ingemar Stenmark förvånar med att göra reklam igen för första gången sedan 1981. Han är ny ambassadör för bolaget Sovmer tillsammans med Therese Johaug. Sömnföretaget tillverkar bland annat kuddar, som skidåkaren nu gör reklam för. 
– Jag känner att jag sover mycket lugnare på den här kudden, säger Ingemar Stenmark.

Ingemar Stenmark brukar vara restriktiv med reklamsamarbetena, men nu är han tillsammans med Therese Johaug ansiktet utåt för bolaget Sovmer. Sovmer säljer bland annat kuddar som idrottslegendarerna nu gör reklamsamarbete för. Bolaget uppger sig ha varit ett forsknings- och utvecklingsbolag inom sömn, som i år nu också är ett konsumentinriktat företag, skriver Sovmer på sin hemsida. Ingemar Stenmark har enligt uppgift inte ställt upp på reklam sedan 1981 då han gjorde reklam för Saab 900 Turbo.

Produkterna sägs ha tagits fram tillsammans med sömnexperter, stressterapeuter och med forskningsstöd från Karolinska institutet, Stockholms universitet och Fonden för psykisk hälsa. Några forskningsrön som stöder kuddens funktion presenteras dock inte. Utöver det stödet från forskningsinsitutionerna är reklamsamarbetet med Ingemar Stenmark och Therese Johaug en storsatsning.

Kuddarna säljs för cirka 2000 kronor. I en reklamfilm för Sovmer hävdar Ingemar Stenmark att han fått en bättre sömnkvalitét av kuddarna. 
– Det är mycket bättre kvalitet på sömnen nu. Jag känner att jag sover mycket lugnare på den här kudden. När jag vaknar på morgonen ligger jag i samma ställning som när jag somnade. Även om jag sover en kortare tid så känner jag mig mer utvilad, säger Ingemar Stenmark i reklamen. 

Kudden ska få göra att man slappnar av i rygg och axlar under hela natten. Det är något som Ingemar Stenmark skriver under på. 
– Jag fick nackspärr igår och idag när jag vaknade kände jag ingenting, utan den var borta. Det är ett tecken på att man ligger bra och får bra stöd, säger Ingemar Stenmark.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt