Therése Lindgren ger bort 545 000 kr till djur i nöd

Therése Lindgren skänker bort över en halv miljon kronor via sin fond Svenska djurfonden. Therése som tidigare var en av Sveriges största på Youtubers, la i höstas ner sin kanal för att ägna sig åt djurvälfärd på heltid. Bland annat ger hon bort pengar till jourhem för djur som utsatts för våld i hemmet.
– Det har varit allt annat än enkelt, skriver Therése i ett pressmeddelande.

Therése Lindgren är med sina 1 miljon Instagramföljare en av Sveriges mest inflytelserika influencers. Tidigare var hon även en av Sveriges största Youtubers. Therése Lindgren var nämligen den första svensktalande Youtube-kanalen att nå 1 miljon prenumeranter. Efter nästan tio år på plattformen, så meddelade Therése I november 2023 att hon skulle sluta med Youtube. I stället skulle hon börja arbeta med djurvälfärd via sin egen stiftelse.

Therése stiftelse heter Svenska Djurfonden och finansieras av henne själv. I år fick stiftelsen in över 200 ansökningar om stöd, och nu delas drygt 200 000 kronor ut till 25 mottagare. Bland mottagarna finns Nordens arks arbete med att skydda den utrotningshotade grönfläckiga paddan, samt en förening som hjälper djur vars ägare tvingats fly på grund av våld i hemmet. Totalt har 545 000 kronor delats ut under första verksamhetsåret.

Fem organisationer har fått dela på 112 000 kronor: VOOV Stockholm som erbjuder jourhem åt djur vars ägare flytt till följd av våld i hemmet, Nordens Arks projekt för att skydda utrotningshotade paddor, Animalkind som arbetar mot onödiga och plågsamma djurförsök, Viltrehab Säffle som rehabiliterar ekorrar och igelkottar i nöd, samt till LSS-boendet Timmergården som huserar katten Ingemar som beklagligt nog bröt benet, vilket blev kostsamt då han är helt försörjd av personalen på boendet.

När djur är utsatta är människor i riskzonen. När människor är utsatta är djur i riskzonen. Tack Svenska Djurfonden för att ni hjälper oss att hjälpa våldsutsatta djur och människor, Margite Nordenstam, ordförande VOOV Stockholm.

Av de utdelade medlen gick även 83 500 kronor till 20 privata husdjursägare, vilket inkluderar 12 hundar, fem katter, en häst, en fågel och en kanin, som alla nu kan täcka höga och plötsliga veterinärkostnader till följd av skador och sjukdomar. 

– Det känns så ärofyllt att kunna dela ut dessa bidrag. Det har varit allt annat än enkelt med tanke på alla starka berättelser och öden vi mött genom ansökningarna men vi är helt övertygade om att mottagarna kommer kunna göra stor skillnad tack vare stiftelsens bidrag, skriver Therése Lindgren, i ett pressmeddelande.

Av de drygt 200 000 kronorna så gick 83 500 kronor till privata djurägare. De utvalda har nu fått stöd att betala av dyra veterinärkostnader för deras sjuka eller skadade djur. Under Svenska Djurfondens första verksamhetsår har de delat ut totalt 545 000 kronor till organisationer och privatpersoner till förmån för ökad djurvälfärd. 

LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt