Stor svensk bilhandlare går i konkurs

Bilbranschen har det väldigt tufft, och nu förklaras ännu en bilhandlare i konkurs. Denna gång gäller det en av Blekinges största bilhandlare, med en årlig omsättning på över 120 miljoner kronor, rapporterar Carup.

Motgångarna inom bilindustrin visar inga tecken på att avta, och konkursvågen fortsätter att tvinga stora aktörer till konkurs. Flera namnkunniga bilföretag har redan fallit offer för de svåra tiderna, och bland dem som redan behövt stänga sina dörrar i år finns Auto Lounge med en miljardomsättning, Invest Auto med över 1 500 leasingkunder och nyligen fick även Mabil i Östersund stänga sina dörrar. Nu rapporterar Carup att en av Blekinges största bilhandlare nu försatts i konkurs.

Denna gång gäller det FordonsCompaniet RN i Karlskrona som begärts i konkurs. Bilhandlaren beskriver sig själva som en av de största bilhandlarna i Blekinge, och de har vuxit snabbt de senaste åren. Företaget hade en omsättning på drygt 120 miljoner kronor enligt siffror från det senaste bokslutet. Enligt biluppgifter.se hade FordonsCompaniet RN drygt ett 70-tal bilar i sin ägo vid konkursen.

Enligt siffror från Creditsafe är bilförsäljnings- och bilverkstadsbranscherna är bland de som drabbats allra hårdast av konkursvågen i år. Konkurserna inom bilhandeln har i år ökat med 82 procent jämfört med förra året. Totalt har 89 bilhandlare har gått i konkurs hittills i år, jämfört med 49 bilhandlare vid samma tidpunkt förra året.

MEST LÄSTA

Senaste nytt