Stort svenskt husföretag i konkurs

Ett av Sveriges större husföretag har gått i konkurs. C4 Hus omsatte över 300 miljoner – men nedgången under räntechocken blev för tuff. I torsdags begärde företaget sig självt i konkurs. 

Lågkonjunkturen och det höga ränteläget fortsätter att skörda offer bland Sveriges hus- och byggföretag. Enligt UC är byggföretag de som löper störst risk att gå i konkurs och varje dag dukar sex-sju byggföretag under. 

I veckan skedde ett av årets största byggkonkurser när husföretaget C4 Hus begärde sig själva i konkurs. Företaget har varit versamt som tillverkare och entreprenör inom nyckelfärdiga hus och omsatte över 300 miljoner kronor. Men skulder till Skatteverket och ett annat husföretag gjorde att företaget begärde sig själva i konkurs. 

Nyligen hade företaget över 50 anställda, men vid konkursen ska det ha funnits 25 anställda, enligt NSK. C4 Hus hade verksamhet både i Skåne och i Stockholm, bland annat har de ett stort projekt i Upplands Väsby. Bolagets orderingång uppgavs ha halverats under det senaste året, vilket till slut blev för tufft för C4 Hus. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt