Svenska Andrea renoverar ruin: ”Ska bli mitt nya paradis”

Just nu är det bara en ruin och väldigt mycket arbete återstår. Men Andrea Rydell, 29, har hittat sitt nya hem i Puglia, Italien. 
– Det kommer att ta tid, men jag ska förvandla den här ruinen till ett paradis, säger hon.

Andrea Rydell och hunden Milan har rest runt världen de senaste fyra åren i en liten husbil. 
– Många frågar om det inte är litet med fem kvadratmeter i husbilen, men nej jag tycker inte det. Jag är alltid hemma och alltid borta på samma gång. Jag är oftast på varma platser och då har jag dörrarna öppna hela tiden så hela världen är som mitt vardagsrum, säger Andrea till sajten Leva&Bo.
– Det bästa är ju att man kan vakna upp var man vill, man kan öppna dörren och ha havet utanför eller bergen. Flexibiliteten att kunna ta sig vart man vill.

Eftersom Andrea arbetar med sociala medier och är egenföretagare har hon kunnat arbeta utan ett kontor…eller husbilen har ju blivit ett slags kontor. Nu har hon ett kombinerat hem och arbetsplats där hon kan vakna upp var hon vill, öppna dörren och ha havet utanför eller bergen. 

Andrea Rydell håller på att bygga upp ett nytt hem ur ruinerna i Italien.

Du kan följa henne på Instagram där hon lagt ut fina bilder från olika platser i världen. När Andrea rullade in i regionen Puglia med sin husbil blev hon stormförtjust. 
Puglia är en region i sydöstra Italien som är känd för sina vackra kuststräckor, historiska byar och rika kulturarv. Här har man nära både till Adriatiska havet i öst och Ioniska havet i väst. Historiska byar som Alberobello och Locorotondo är kända för sina trulli, typiska hus med koniska tak byggda av lokala stenar. 

Andrea blev faktiskt så förtjust att hon köpte en bit mark på 7000 kvadratmeter. På tomten står en ruin, troligen från medeltiden. Den ser ut att vara bortom all räddning, men Andrea har en vision om att förvandla stenhögen till ett hem. 
Nu har hon parkerat husbilen och startat ett mödosamt och tålamodsprövande arbete. Filmer som hon lagt upp visar hur hon flyttar stenar och gräver för hand. Det finns än så länge inte pengar för att hyra in en grävmaskin eller anlita italienska hantverkare. 

“One step at the time…Alltså, det är så mycket mer sten än vad jag trodde. Så taggad på att bli klar. Eller åtminstone få bort all skit” skriver Andrea på Instagram.
Ruinen är ca 40 kvadratmeter stor, och Andrea ska först riva det mesta för att sedan bygga upp det igen. 
– Det kommer att ta tid, men jag ska förvandla den här ruinen till ett paradis, säger hon.
– Jag och det lilla rummet är inte bästa vänner än. Det känns som att det tar en evighet att rensa upp här.

Bilder visar hur Andrea har lagt upp en stor presenning över ruinen och skapat en mysig uteplats med tända ljus och stenar som sittplatser. Man kan se den stora potentialen i det lilla huset. 

Det finns en sak som Andrea önskar mer än något annat just nu: att få duscha oftare.
– Det är ju okomfortabelt i husbilen. Jag har ju rinnande vatten, men det tar ju slut om jag inte fyller på. Jag önskar att jag hade oändligt med vatten så jag kunde duscha varje dag utan problem. Men det är inte en stor grej, det är sånt man klarar sig utan, säger Andrea till Leva&Bo.

Här kan du följa Andrea på Instagram

Andrea Rydell och hunden Milan i sin husbil – till höger Andrea som röjer i ruinen.
Ett tufft renoveringsjobb för en person – Andrea. “Men jag ska förvandla den här ruinen till ett paradis”.
Till vänster syns att Andrea har börjat få lite ordning på ruinen.
Röja, röja och röja. Det har varit tuffa veckor för Andrea Rydell.
Regionen Puglia är känd för sina trulli, typiska hus med koniska tak byggda av lokala stenar. 
Vackra gator och typiska trullitak.

MEST LÄSTA

Senaste nytt