Nu är Karlatornet högst så in i Norden – lyxlyor lediga

Karlatornet i Göteborg är nu Nordens högsta skyskrapa och har nått full höjd. Tornets utkiksplats med skybar förväntas bli en riktig turistmagnet, men ändå verkar försäljningen av bostäder stå stilla. Ännu finns det ett flertal lägenheter kvar till salu -trots all lyx och glamour. 

Efter flera år av utmaningar, står snart det omtalade höghuset klart. Karlatornet i Göteborg förväntas bli färdigbyggt år 2024, men de första inflyttningarna sker redan i augusti i år. Bakom bygget står Serneke, Balder men även Nordea. Ritningarna är framtagna av den amerikanska arkitektbyrån Skidmore, Owings & Merrill, som bland annat designat Burj Khalifa i Dubai.  

“Tänk hotell, fast hemma” skriver Serneke på sin hemsida, vilket inte är till någon överdrift. De boende i Karlatornet kommer nämligen att ha tillgång till hotellets gym och spa (med relaxavdelning, pool och bastu), en gemensam terrass, kylrum för beställda livsmedel och även ett hundspa. Nästan allt som krävs för att aldrig mer behöva ta sig utanför lägenheten.

112 lägenheter fortfarande osålda i Karlatornet.

Men trots all lyx och glamour så går det trögt för försäljningen av Karlatornets bostäder. Ännu finns det lediga lägenheter till salu. Senast i maj rapporterade Göteborgs-Posten och Fastighetssverige om den sega försäljningen. Då hade endast 489 lägenheter av totalt 611 sålts -en oförändrad siffra sedan november föregående år. 

Detta är dock inget som tycks oroa Serneke. 
– Jag hade varit mer orolig om vi hade sett ett minskat intresse för lägenheterna, men det är fortsatt stort intresse och vi har välbesökta visningar och får frågor från intressenter. säger Sernekes vd Michael Berglin till Fastighetssverige.

Enligt Sernekes hemsida finns det i skrivande stund trettiosju stycken lägenheter ute till salu. Priserna sträcker sig alltifrån 3,4 miljoner kronor till 69 395 000 kronor.  

Byggnaden är 245 meter hög, med hela 73 våningar varav den sextionionde våningen är utkiksplats med Skybar. I byggnaden kommer det att finnas cirka 611 lägenheter, 300 hotellrum och 8000 kvadratmeter för kontorslokaler. Det är det största byggnadskreditivet i Nordeas historia.

Just utkiksplatsen med Skybar tros kunna bli en riktig turistattraktion. Våningen kommer att vara öppen för allmänheten, men inträdet kommer inte att vara gratis. Ola Serneke säger till Fastighetsvärlden att ett inträde förväntas kosta mellan cirka 200-500 kronor, besökstiden kommer dock att vara begränsad.

Bilder: Serneke 
Fakta hämtad från Göteborgs-posten, Nordea, Fastighetssverige, Fastighetsvärlden och Serneke Bostad.

MEST LÄSTA

Senaste nytt