Tareq Taylor: Detta är mina 3 favoritviner

Är det någon som har koll på mat och vin så är det kändiskocken Tareq Taylor. Tareq som även lanserat sina egna viner, avslöjar nu vilka tre viner som är hans favoriter. ”Det är mina go to-viner”, säger Tareq. 

Tareq Taylor beskriver sig själv lite blygsamt som någon utan sommelier-titel, men som har kombinerat mat och vin under hela sitt vuxna liv. Dessutom har han tagit fram sin alldeles egna vinserie.
–Jag kanske inte kan rabbla regioner, druvor och producenter på löpande band, men jag kan känna igen vad ett bra vin är, och vad det passar till, säger Tareq Taylor till Dagens PS.

När Tareq lanserade sin vinserie var det knappast slumpen som avgjorde vilka viner eller druvor det skulle vara.

– Jag sa direkt att det måste bli riesling, en champagne eller crémant, och en pinot noir. Det är mina go to-viner, säger Tareq Taylor och fortsätter:
– Jag tycker att riesling är jättespännande, den är så terroir-bunden och har så olika karaktär beroende på var den kommer ifrån, och hur pass ung den är. Jag älskar champagne och tycker att crémant är precis lika fantastiskt. Det är alltid spännande och en fantastisk måltidsdryck, säger han.

När det kommer till pinot noir, som är Tareqs senaste tillskott i vinfamiljen, är känslorna blandade hos kocken.
–Den är också extremt terroir-bunden. Ibland får man en otroligt lätt pinot noir, och andra gånger en käftsmäll. Den har så otroligt mycket kvaliteter, säger Tareq.

LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt