Toppmäklare döms till fängelse för grova brott

En toppmäklare i Stockholms innerstad döms till fängelse i tre år och tre månader, meddelar Stockholms tingsrätt. Mäklaren som ska ha kopplingar till gängkriminalitet och har vid sidan om mäklarkarriären ägnat sig åt grova brott. 

Genom att sälja bostäder för miljarder blev toppmäklaren i 40-åldern av Sveriges mest framgångsrika, skriver DI. Men efter att polisen och Ekobrottsmyndigheten tagit en titt på mäklarens affärer, så greps han, hans affärskompanjon och två kvinnor i maj förra året. I mars i år väcktes åtal för grova bedrägerier, grova bokföringsbrott och grov näringspenningtvätt mellan 2015 och 2022. 

Enligt åtalet ska den grova näringspenningtvätten skett i samband med flera bostadsaffärer där pengar kan ha kommit från kriminalitet. En av dessa är en bostadsaffär till en gängkriminell som var internationellt efterlyst då han misstänktes för delaktighet i mordet på 12-åriga Adriana i Norsborg 2020. Nu döms toppmäklaren och hans kompanjon för grovt bedrägeri, grovt försvårande av skattekontroll, sju fall av grovt bokföringsbrott och tre fall av näringspenningtvätt. En av kvinnorna döms till två års fängelse, den andra till villkorlig dom och dagsböter.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt