Unik villa från 1923 mitt i stan till salu

Öppna spisar, kolonner och ett välbevarat inre. Denna arkitektritade villa i centrala Uppsala bär på många och fina detaljer. Varje enskilt rum är speciellt på sitt eget vis. Här finns även rogivande uteplatser och en stor välskött trädgård.
“Detta är ett sällsynt tillfälle att förvärva en fastighet med representativ karaktär med grönområdet Stadsskogen som närmsta granne”, skriver mäklaren.

På en lummig och insynsskyddad gård ligger en ståtlig villa med mansardtak. Tittar man till vänster om entrén ligger en trevlig liten uteplats med stenlagd altan. Ovanför altan finns en balkong som hålls upp av två stora kolonner. Det är en mycket respektingivande villa, och ser ut att en gång ha tillhört en välbärgad familj. Här kan man nästan föreställa sig hur en studerande karaktär från en Söderberg eller Strindberg bok bott. Kanske satt man på den soliga trädgården och läste litteratur under något av de blommande träden? 

Fastigheten ligger i Uppsala och säljs via Bjurfors. I närheten ligger grönområdet Stadsskogen. Villan uppfördes år 1923 och har en boyta om 225 kvadratmeter, här finns det åtta stycken rum. Huset är dessutom arkitektritat av Victor Holmgren. Han har även ritat bland annat Zoologen, Slottsbiografen och Musicum, alla belägna i Uppsala. 

Foton: Bjurfors

“Innanför dörrarna möts ni av det naturliga ljuset och de generösa ytorna. Huvudentrén leder in till vardagsrummet som ligger i fil med matsalen. Från båda rummen finns access till altanen och trädgården genom pardörrar i glas”, skriver mäklaren Robin Gelinder

Bilderna inifrån villan är magiska och samtidigt överraskande. Här finns massor av detaljer i vackert trä som återkommer i golvlister, taklister, dörrlister och trapp. Det riktigt ramar in bostadens inre. När man passerat entrén ser man in mot rummet närmast altan. Där finns bokfyllda bokhyllor som förstärker fantasin om att det bott någon studerande från stadens universitet här.

På detta plan finns också ett stort kök med egen serveringsgång. Precis intill trappan ligger en trevlig öppen spis och i ett av rummen på entréplan står ett piano. Tänk att få krypa in i huset nu i höstmörkret, tända en brasa och sätta sig vid pianot för att spela några rogivande toner. 

“Detaljer såsom bröstpaneler, eldstäder, fiskbensparkett, generösa fönsterpartier och rejäl takhöjd är bara några av husets många tidstypiska egenskaper”, skriver mäklaren. 

Även på övervåningen finns en öppen spis i anslutning till trappan. Framför det halvmåneformade fönstret finns plats för en mindre soffgrupp, på väggarna intill har man uppfört två inbyggda hyllplan i liknande form. Alla dessa små detaljer gör en konstant påmind om att det är en arkitekt som ritat huset.  

Rummen är väldigt stora och har fint ljusinsläpp. Precis som på undervåningen så finns det även här rum med välfyllda bokhyllor. Det finns gott om plats för en stor familj eller paret som drömmer om en sagolikt rymlig villa. Bostaden är dock i behov av renovering och behöver lite uppfräschning innan det kan få sin andra chans. 

“Tomten är på drygt 1600 kvm med en stor gräsmatta. Här kan du njuta av hägg och syrén, frukt och bär såsom äpplen, plommon, päron samt vinbär och krusbär. Den uppvuxna trädgården är insynsskyddad och lummig och här finns möjlighet till lek och umgänge”, skriver mäklaren. 

Nu har du alltså chansen att göra detta förtrollande hus till ditt eget drömhem. I skrivande stund ligger utgångspriset för denna fastighet på 11 900 000 kronor.
Läs mer här

MEST LÄSTA

Senaste nytt