Välkänt klädmärke i fritt fall – framtiden osäker

Framtiden för det brittiska klädmärket Superdry ser ut att vara i fara efter att bolagets vd och medgrundare Julian Dunkerton beslutat att inte lägga ett bud på det krisande bolaget.
– Företaget noterar tillkännagivandet från Julian Dunkerton att han inte avser att lägga ett bud på Superdry, skriver Superdry i ett pressmeddelande.

För det en gång trendiga klädbolaget ser glansdagarna ut att vara över. Under tisdagens handel på Londonbörsen mer än halverades Superdrys aktiekurs efter att bolagets grundare och vd Julian Dunkerton gått ut och sagt att han inte kommer att köpa upp det krisande klädmärket. Det var i februari som Superdry tillsammans med vd Julian Dunkerton sa att man undersökte möjligheterna till ett uppköp för att säkra företagets framtid, något som nu inte blir av.

Superdry har tidigare under året varnat att man stod inför stora ekonomiska svårigheter efter att man rapporterat ett kraftigt försäljningstapp under 2023. Bolaget sa då att man överväger att stänga butiker och kraftigt skära ner på personalstyrkan. Totalt har Superdry över 3 300 anställda och 215 butiker världen över. Efter att ha haft en snabb expansion i Sverige under 2015 och 2016, återstår nu bara en butik i Göteborg.

Det brittiska klädbolaget säger i ett pressmeddelande att man gemensamt har beslutat att ett uppköp från Dunkerton inte skulle räcka för att rädda klädbolaget. Bolaget säger dock att man fortsätter att utforska andra möjligheter för att lösa det stora kapitalbehovet. Bland annat uppger man att en räddningsemission som är fullt garanterad av vd Julian Dunkerton kan vara en möjlig utväg.

Från sin toppnotering på börsen 2017 har Superdrys aktie rasat med över 99 procent, och bolagets börsvärde har under samma tid kollapsat från över 21 miljarder kronor till blygsamma 160 miljoner kronor idag.

MEST LÄSTA

Senaste nytt