Viaplay-vd kan bli stämd på mångmiljonbelopp

Viaplay kan komma att inleda en skadeståndsprocess mot den tidigare vd:n Anders Jensen. Bolaget har beslutat att neka honom ansvarsfrihet. 
“Jag är besviken och ledsen,” skriver Anders Jensen på LinkedIn.

Under Viaplays bolagsstämma tidigare i veckan nekades tidigare vd Anders Jensen ansvarsfrihet, rapporterar Breakit. Det innebär att streamingbolagets styrelse kan inleda en skadeståndsprocess mot honom. 

För ett år sen tvingades Anders Jensen lämna vd-posten efter vinstvarningar och kraftigt fallande aktiekurs. Det har sedan dess varit tyst från den tidigare vd:n, men nu kommenterar han beslutet under bolagsstämman. Det kan innebära att han stäms på mångmiljonbelopp.

“Jag är både besviken och ledsen över hur ensidigt det hela är, sett från mitt perspektiv. Ingen större aktieägare har kontaktat mig för att få en komplett bild innan man fällt sitt avgörande i ansvarsfrågan,” skriver Anders Jensen på LinkedIn. 

Den tidigare vd:n är bokad som talare till techhubben Hetchs evenemang den 10 juni. I ett tidigare inlägg på LinkedIn skrev han att han under evenemanget skulle berätta sin historia av tiden på Viaplay. Anders Jensens uppsägningstid löper ut i början av juni, så innan dess är det inte möjligt för honom att ge sitt perspektiv på vad som hände.  I en kommentar till Breakit framgår det att han nu överväger att ställa in Hetcheventet efter beskedet från bolagsstämman. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt