Volvo slår rekord – bästa månaden sedan 1927

Volvo Cars sätter ett nytt historiskt försäljningsrekord i mars. Märket ökar med 25 procent till nya toppnoteringar 78 970 bilar. Bakom ökningen ligger nya elbilen Volvo EX30. 

Mars blev den bästa enskilda månaden för Volvo Cars i företagets 97-åriga historia. Introduktionen av nya Volvo EX30 gjorde att försäljningen steg till rekordnivåer. Andelen elbilar är också rekordhög och ligger på 23 procent.  
– Dessa siffror återspeglar styrkan i vår strategi och produktmångfald – att erbjuda helt eldrivna bilar tillsammans med laddhybrider och mildhybrider i rätt blandning, säger Björn Annwall, Volvo Cars kommersiella chef och vice VD. 

Många biltillverkare känner av en motvind när det gäller elbilar, men Volvo Cars fortsätter att öka sin försäljning av elbilar. Men även de bensindrivna modellerna som snart ska läggas ner ökade med 25 procent.
– Vi går bra och mot vårt årliga försäljningsmål på minst 15 procent tillväxt. Under de kommande månaderna kommer vi att fokusera på att öka försäljningen av vår EX30, säger Björn Annwall. 
LÄS MER: