Xpeng anställer 4 000 nya – varnar för ”blodbad”

Den kinesiska elbilstillverkaren Xpeng anställer nu 4 000 nya anställda och kommer även investera flera miljarder kinesiska yuan på artificiell intelligens. Företagets VD varnar även för en hård konkurrens.
– Det här året markerar också början på en hård konkurrens som kan sluta i ett ‘blodbad’, säger He Xiaopeng VD för Xpeng, i ett brev till nyanställda, skriver CNBC.

Xpeng meddelar nu att de kommer satsa 3,5 miljarder kinesiska yuan i forskning och utvecklingen av artificiell intelligens fokuserat på ”intelligent körning” skriver CNBC. Sedan tidigare har elbilstillverkaren ett förarassistanssytem som kallas Xpilot, som kan utföra vissa funktioner semi-autonomt.

Företags VD meddelande också att de hoppas kunna lansera ett 30-tal nya bilar under de närmsta åren. Xpeng kommer även lansera sina första modeller som kommer kosta över 300 000 yuan, vilket är cirka 430 000 kronor.

I Kina sker det ett priskrig mellan elbilstillverkare just nu. Kriget har sina grunder i att Kinas ekonomi varit under press vilket bidragit till att kunderna varit försiktiga. Trots den hårda konkurrensen känner Xpengs VD att hans företag har något extra konkurrenterna saknar.
–  XPeng har engagerat sig i den här mördande tävlingen redan från början och har därmed samlat på sig avsevärd erfarenhet. Vårt mod och uthållighet, är jag övertygad om, kommer att leda oss till seger, skriver He Xiaopeng.

MEST LÄSTA

Senaste nytt