Drömlägenhet intill slottet prisdumpas med miljoner

Närmare det kungliga slottet kan man knappt bo. Nu säljs en unik lägenhet på Skeppsbron 6 med en rabatt på två miljoner kronor.
–  Det är en underbar våning på en av Stockholms starkaste adresser, säger mäklaren Christian Enström på Ambassadör fastighetsmäkleri.

175 meter från Stockholms slott har Ruuthska palatset på Skeppsbron i Gamla stan stått i 370 år. När palatset byggdes 1650 fanns bara 35 000 invånare i huvudstaden och Karl X Gustav efterträdde drottning Kristina som Sveriges regent. 

På utsidan ser Ruuthska palatset i princip ut som det alltid gjort. Men på insidan finns numera moderna och attraktiva lägenheter. En av dom här just nu till salu, dessutom med en kraftig rabatt.
Våningen på 151 kvadratmeter kostade först 17 miljoner, men det priset har nu sänkts med två miljoner kronor. 

Orangeriet är hjärtat i lägenheten.

– Det är en underbar våning, som ger en villakänsla i Gamla Stan, säger mäklaren Christian Enström på Ambassadör fastighetsmäkleri.
Med våningen kommer dessutom något så eftertraktat och ovanligt som ett eget garage i direkt anslutning till huset.

– Det privata garaget på 18 kvadratmeter har en laddbox för elbil installerad, och man behöver inte ens lämna lägenheten för att nå sin bil, säger mäklaren Christian Enström.
Det finns dessutom två ingångar till våningen och när man kliver in möts man av en toppmodern inredning, med en internationell känsla.

Det är vitmålade väggar, takfönster, fiskbensparkett och grå klinker på golven. Och så finns det ett orangeri som ger lägenheten extra stilpoäng.
– Det fantastiska orangeriet är bostadens mittpunkt med ett otroligt ljusinsläpp från det stora takfönster-partiet. Här man kan slå sig ner och relaxa eller umgås med vänner och familj. Det är gott om plats för stor soffgrupp, säger Christian Enström.

Lägenheten har två sovrum. Intill det största – master bedroom – finns dels en walk-in closet för smart klädförvaring och dels ett helkaklat badrum som man kommer in i genom skjutdörrar i glas. Här finns badkar och dubbelhandfat med kommod.

Och i husets olika hörn finns små finesser, som uppbelysning infällt i Orangeriets kalkstensgolv, elektroniska köksluckor och stämningshöjande spotlights i ett flertal rum.  Både kök och garderober är platsbyggda av Möbelsnickarna.
En gammal bakugn, som säkert är hundratals år gammal, har byggts om till en vinförvaring i väggen.

Se annonsen här

Master bedroom med badrummet intill, glasdörrar skiljer av.
Takfönster gör rummet ljust.
Kök och matrum.
Garaget i direkt anslutning till lägenheten. En unik syn så centralt i Stockholm.
Orangeriet.
Vardagsrummet med spotlights.
Master bedroom med badrummet intill.

Fakta Ruuthska palatset 

Byggdes 1650 som packhus, som så många andra byggnader i Skeppsbroraden. 
Mot gårdssidan syns fortfarande lastbommen över takfönstret. Men även gatusidans höga, mittersta vindsfönster visar att huset användes för inlastning av varor (som kom med skeppen).

Huset är tre fönsteraxlar bred och fyra våningar hög, inklusive en lägre s k attikavåning (utrymmet under ett sluttande tak, oftast vindsvåning).
Huset har byggts om på 1700- och 1800-talen och en grundförstärkning genomfördes 1973.