Sänker priset till hälften – se nyrenoverade villan i idyllen

Mitt i idyllisk natur, nyrenoverad och rymlig. Nu sänks dessutom priset på 240-kvadratsvillan i Själevad med 50 procent. 
– Det går utmärkt att flytta in i det stora huset direkt, allt är i fint skick, säger Mikael Kusoffsky, mäklare på Svensk Fastighetsförmedling.

Själevad må vara en liten ort som levt i skuggan av centralorten Örnsköldsvik sex kilometer österut. Men här startade ett av Sveriges mest kända klädvarumärken, Fjällräven. Och här finns den åttakantiga kyrkan som tidigare utsetts till Sveriges vackraste kyrka. 
Dessutom är orten ett litet paradis för sportfiskare tack vare beståndet i Moälven, Själevadsfjärden och Veckefjärden. 

Vid den lantliga Happstavägen i Själevad står en svartmålad och nyrenoverad villa som är till salu för 900 000 kronor. Det är ett av bostadssajten Hemnets största reahus, med en rabatt på 50 procent. Tidigare ville ägaren ha 1,8 miljoner kronor, men har gjort en drastisk sänkning av priset.

Utsikt från balkongen på övervåningen.

Den som söker lantligt lugn och harmoniskt fiske kan slå till nu. 3750 kronor per kvadratmeter är ett fynd även jämfört med många norrländska bostadspriser. 
– Det här stora huset är i fint skick och det går utmärkt att flytta in i som det är. Bostadens fönster släpper in mycket ljus, och det skapar en luftig och härlig känsla, säger mäklaren Mikael Kusoffsky

För två år sedan renoverades både kök och badrum på nedervåningen, alla ytskift har förbättrats, 3-glasfönster i komposit har satts in och huset har fått ny fasad.
Dessutom installerades en Bosch bergvärmepump, nu är den beräknade driftskostnaden nere på 40 000 kronor per år.
– Kaminen och bakugnen har inte används på länge så dom bör kontrolleras och provtryckas, uppmanar mäklaren.

Souterrängplanet rymmer ett allrum med en kamin, en rejäl tvättstuga och matkällare. Dessutom finns här ett pannrum där tanken inte är tömd (“eventuell utrivning och tömning bekostas av köparen” säger mäklaren).

På bottenvåningen finns ett sovrum, men det går att skapa ytterligare ett. Här finns också det fräscha köket och ett vardagsrum.
Övervåningen har ytterligare tre stora sovrum, ett av dom med walk-in closet och balkong.
Bakom huset reser sig Billstabergen och nedför backen syns Billstasundet, bara några minuters promenad bort innan man kan fånga lite fiskar.

Se annonsen här

Souterrängvilla i lantlig idyll – för bara 900 000 kronor.
Master bedroom.
Allrum på övervåningen med stor balkong.
Nyrenoverat kök.
Köket.
Hall och vardagsrum på nedervåningen.
Utsikten över Billstasundet.
Till salu för 900 000 kr.