Jim Carrey säljer sin lyxvilla: ”Vill att någon annan ska få njuta här”

Han har bott här i 30 år. Men nu säljer Hollywoodstjärnan Jim Carrey sin stora villa i Brentwood, Los Angeles, för 290 miljoner kronor.
– Det har varit min trygga plats i så många år, men den senaste tiden har jag inte utnyttjat huset så mycket. Nu vill jag att någon annan ska få njuta lika mycket av stället, säger Jim Carrey.

Jim Carrey har hunnit bli 61 år och kan se tillbaka på en lång och framgångsrik filmkarriär. Han slog igenom som stand up-komiker och filmbolagen ville snabbt testa honom i någon komedi.  Hans unika stil och det speciella kroppsspråket gjorde honom till en modern Charlie Chaplin, ansåg många. Genombrottet kom i den Den galopperande detektiven 1994, när Carey spelade den galne Ace Ventura. 

Sen kom fler succéer med täta mellanrum: Dum & dummare, The Mask och Ace Ventura – den galopperande detektiven rider igen. Liar Liar blev också en stor framgång för Carrey. Han belönades med två Golden Globe Awards för filmerna The Truman Show och Man on the Moon.

Jim Carreys vardagsrum.

Kanadensaren Carrey slog sig ner i Brentford, Los Angeles, där han hade nära till filmjobben. Han köpte sitt stora hus 1994, året då han slog igenom, för bara 40 miljoner kronor. Även på den tiden var den en ovanligt blygsam summa för en filmstjärna. 
– Varje kväll har ugglor sjungit godnattvisor för mig när jag legat i sovrummet, och varje morgon har jag druckit kaffe under mitt stora träd i trädgården medan hökar och kolibrier hållit mig sällskap, förklarar Jim Carrey. 

Men nu får hans fåglar snart nytt sällskap. Jim Carrey har beslutat att sälja sitt kära hus. Och han förklarar sitt beslut så här:
– I 30 år har det här varit min trygga plats, men den senaste tiden har jag inte utnyttjat huset så mycket. Därför vill jag att någon annan ska få njuta lika mycket av stället som jag har gjort, säger Jim Carrey.

Nu har Jim Carrey förklarat att han har fått nog av filmbranschen. ”Det är en härlig sak, men jag går i pension. Jag är hyfsat seriös. Men om änglarna ger mig något slags manus som är skrivet med guldbläck, och som säger till mig att det kommer att vara väldigt viktigt för folk att se, kanske jag fortsätter” har han kryptiskt förklarat.

Hans villa för 290 miljoner kronor ligger insynsskyddat i den lugna stadsdelen Brentford. Här har Carrey kunnat bre ut sig på 1200 kvadratmeter boyta fördelat på bl a fem sovrum och nio badrum. 
Trädgården är fylld av stora, lummiga träd som ger skugga i det heta klimatet. Ett stort vattenfall rinner från en stenmur och en bit ner på gräsmattan finns både en pool och ett poolhus. Längst bort på tomten har skådespelaren en egen tennisbana och ett litet rum för meditation. 

Inredningen är ljus och rummen stora och luftiga: vita snedtak matchas av vita väggar med mycket modern konst. I Carreys mastersovrum finns en öppen spis och loungemöbler utöver den stora sängen. 
Det största badrummet består av mörka träslag och ovanligt nog en öppen spis bredvid badkaret. 

Insynsskyddat hem – här har Jim Carrey bott i 30 år. Tennisbana längst ner på tomten.
Balkong och välskött trädgård med många träd.
Jim Carreys meditationsplats i trädgården.
Känd från filmer sedan 1994.
Uteplats med pergola.
Konst i trädgården.
Pool och vattenfall.
Sällskapsrum med takfönster.
Vattenfall och pool.
Badrum med öppen spis.
Sovrum med öppen spis.
Köket.
Egen biosalong.