Villan vid vattnet för 37 miljoner – “ett arkitektoniskt mästerverk” 

Villan byggdes 1928 vid Järlasjön, strax utanför centrala Stockholm. Men efter en omfattande renovering för två år sedan har huset blivit arkitektoniskt mästerverk, enligt mäklaren. 
“En modern och tidlös känsla präglar husets utformning, och den omkringliggande växtligheten skapar ett atmosfäriskt lugn” skriver Skeppsholmen Sotheby´s International Realty
Se villan som är till salu för 37 miljoner kronor. 

Här är 11-rumsvillan (på 276 kvadratmeter) där inga detaljer har lämnats åt slumpen. När det nästan 100-åriga hemmet skulle moderniseras – och byggas ut – kallades experterna in. Det var både arkitekter, landskapsarkitekter och trädgårdsarkitekter som tillsammans fick uppdraget att omsorgsfullt välja och värna om detaljerna i huset, men också se över de omkringliggande gröna områdena som sträcker sig runt om. 

Här skapades noga utformade ytor och platser för lugn och njutning. Rakt utanför fönstren ligger Järlasjön, en rogivande kuliss.
“De stora glaspartierna öppnar sig mot en elegant och generös terrass, med en dramatisk utsikt över Järlasjön. Här finner du ett livsstilsboende i en klass för sig, där du kan njuta av sol, bad och båtliv” skriver mäklaren Michael Preber på Skeppsholmen Sotheby´s. 

Mysig väg till villaentrén.

Michael Preber har varit fastighetsmäklare i närmare 20 år och har över 1 000 sålda bostäder på sitt cv. Med ett flertal försäljningsrekord och toppnoteringar har Michael blivit omnämnd i ett stort antal tidningar då han bl a sålde flera av de dyraste villorna och våningarna i Sverige under 2020-2022. 
Nu säger han att han är specialiserad på kvalitetsbostäder som har det där lilla extra. Och visst kan man säga att den här 37-miljonersvillan har ganska mycket av det där ”extra”.

En titt in i huset visar hur allt är noga genomtänkt. 
– Den italienska ekparketten i fiskbensmönster förstärker husets genomgående riktningar och fantastiska siktlinjer, där trappan reser sig i mitten som ett konststycke, säger Michael Preber. 
– Väggar, tak, dörrar och inbyggda möbler är klädda i högkvalitativ björkplywood som får en skräddarsydd look och som harmonierar med resterande arkitektur. 

Husets har fem sovrum och alla finns på övervåningen –  dessutom walk-in-closet, två badrum där det större badrummet har en dubbel dusch, badkar och dubbla handfat samt en separat toalett. Det mindre badrummet har handfat, dusch och toalett.

– Till sist kommer vi till nedervåningen. När du kliver ner från den vackra gjutna trappan så känns det som att du har lämnat huset och ett lugn sprider sig där det finns all bekvämlighet som kan önskas. Här finner du gym, bastu med dusch och ett spektakulärt japanskt onsen spa med magisk utsikt över naturens lugn och vatten. Här finns även tvättstuga och teknikrum, säger Michael Preber. 

Några korta rader om husets speciella arkitektur: 1920-talets träfasad omringar entréplanet, 1970-talets tegel och 2020-talets korrugerade metall – alla målade svart. 
Ett smart sätt att homogenisera fasaden och samtidigt bevara den speciella karaktären på byggnaden. Tanken var att skapa avskildhet och elegans på utsidan och en egen tidlös värld på insidan.

Se annonsen här 

Vardagsrummet med sjöutsikt.
Inomhusspa – stora skjutbara dörrar som ger utomhuskänsla.
20-talshuset som fått en rejäl modernisering.
Sjönära hus.
Matplats med strålande utsikt.
Köket.
Mastersovrum.
Badrum.
Sovrum 3.
Spa.